Ne, sobarica nije ukrala milioneru korišćen kondom pa "napravila sebi dete"

Domaćim medijima i društvenim mrežama već nekoliko dana širi se lažna vest o sobarici koja "ukrala korišćen kondom milionera i napravila sebi dete".
Ne, sobarica nije ukrala milioneru korišćen kondom pa "napravila sebi dete"
Foto: Pixabay

Kako piše FakeNews Tragač, lažna vest je stara četiri godine.

Prema njoj, sobarica je tužila milionera za alimentaciju, napustila hotel u kom je radila, te nastavila da živi od novca dobijenog na sudu.
 
Ipak, radi se o satiričnoj vesti.
Vest o čistačici Džejn iz Las Vegasa, koja se obogatila nakon krađe milionerovog kondoma u hotelskoj sobi, u Srbiji je najpre objavio Blicov portal Žena pre dva dana, a ubrzo su tekst preneli i drugi mediji. Skrinšot vesti nastavio je da se širi i na društvenim mrežama. 
 
Radi se o satiričnoj vesti sa afričkog sajta Ihlaya News, koji više nije dostupan na internetu. Međutim, strani portali za utvrđivanje činjenica, poput Snoupsa i AFP-a, zabeležili su da se vest o čistačici još 2019. godine internetom širila kao verodostojna i arhivirali vest sa nekadašnjeg sajta Ihlaya News. 

Ovi portali skreću pažnju na to da Ihlaya na Zulu jeziku znači šala, kao i da je na pomenutom sajtu stajao opis koji je glasio "parodije na vesti koje volite".

  • Brate....

    09.08.2023 15:42
    Čekaj....
    Ovo je list "Drugi Pupak" ( Zona Sumraka) izbacio pre neki dan... Jel realno da je u ovo neko poverovao...?!
    (kako misliš ne postoji "Drugi Pupak"??)
  • Uki

    09.08.2023 14:22
    Nevera
    Boris Beker čita i ne veruje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.