VIDEO: Pogledajte kako u Kini dronovima gase požar

Internetom se nedavno proširio video koji prikazuje tri drona koja gase požar u višespratnici u kineskoj provinciji Šensi.
Video je prvi put podeljen na X na stranici Sharing Travel, koja je pretežno orijentisana na Kinu, s opisom: "Vatrogasna brigada u Šensiju isprobava nove igračke."
Prikazuje tri drona koji lebde oko plamteće višespratnice i polivaju je vodom kroz crevo pričvršćeno na svakom od njih. 
Jan Bremer, politolog i predsednik Eurasia Grupe, podelio je klip na društvenim mrežama.
 
"Budućnost je ovde", rekao je Bremer svojim brojnim pratiocima. 
 
Neki komentatori su bili impresionirani upotrebom tehnologije, ali su drugi rekli da je to bila samo predstava i da takva upotreba dronova nema previše smisla.
 
"Težina creva znatno će ograničiti visinu na kojoj takav dron može da dejstvuje. Ne čini se vrlo korisnim", rekao je korisnik X (nekadašnji Tviter). 
 
  • Novosadjanin

    22.08.2023 22:29
    Zazidani vatrog. Prolaz
    Liman 2 milice stojadinovic srpkinje prolaz vatrogasni ispod zgrade na fruskogorsku bul.Cara Lazara i Blagoja Parovica Godinama kucni savet drzi prazan za licne stvari .zgrada nadzidana za dva sprata.Mesto da imaju pod tom lamelom prolaz a u krugu ima 300 stanova.U slucaju zemljotresa pozara itd ovo mora hitno da se srusi i oslobodi prolaz.
  • Banderaš

    13.08.2023 16:43
    Kontrast Novi Sad
    Mene ne zanima Kineski pozar, zanima me kako ce srbi da se spasu iz visespratnice, gde su bicikle parkirane u stepenistu, vrata zaključana, hidranti unisteni ili blokirani bahatim parkiranim tupavim srbendama, ulicama neprohodnim za auto a kamoli za pozarna vozila.
    Pisite o našoj tragediji ne o kineskim dronovima.
    Ovde nema creva,kamioni nemaju dizel,rezervne gume.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.