Rekord za "takmičenje u izležavanju" u Crnoj Gori: 18. dan, sedam upornih takmičara čeka 1.000 evra

U Crnoj Gori se održava takmičenje u izležavanju, a rekordnog, 18. dana, takmiči se sedam osoba. Na startu ih je bilo 21.
Rekord za "takmičenje u izležavanju" u Crnoj Gori: 18. dan, sedam upornih takmičara čeka 1.000 evra
Foto: Pixabay
Prethodnih godina takmičenje se najčešće završavalo četvrti ili peti dan, a sada je već 18. dan takmičenja i preostalo je sedam takmičara.
"Čitav život slušamo viceve i priče pa smo došli na ovu interesantnu i šaljivu ideju da napravimo takmičenje. Vidite do čega je došlo, više nije ni regionalno nego međunardno. Imali smo ljude iz Ukrajine, Rusije", kaže za N1 Zagreb Boris Krunić, jedan od organizatora.
Ove godine su povećali nagradu, pa sada pobednik osvaja 1.000 evra.
 
"Ne znam da li je to motiv da oni leže u ovolikom broju, ali uporni su", dodaje Krunić.
 
Takmičari mogu da ustanu na svakih osam sati na 10 minuta da odu do toaleta i imaju redovne obroke. Dozvoljeni su im mobilni telefoni, knjige, laptop. Ukratko, sve što mogu da rade ležeći je dozvoljeno.
 
Dubravka je jedna od sedmoro preostalih, a pre dve godine je bila pobednica. Kaže da se ove godine prijavila više zbog nagovora prijatelja i porodice.
 
"Već četvrti, peti dan telefon dosadi, više provodimo vreme razgovarajući jedni s drugima nego na telefonu. Ja sam do ove godine bila šampion u izležavanju, a radim dva posla, radim kao kuvarica, i ovo mi je baš dobro došlo da se odmorim", dodaje Dubravka.
 
Druga takmičarka je čekala tri godine da se prijavi i kaže da planira da ustane kad joj bude dosadilo, ali "još uvek nema ništa od toga".
 
"Nisam ja zbog toga tu, već da pobedim sebe. Ovo je psihološka igra, nije ovo samo zbog nagrade", kaže i dodaje da joj novac nije glavni motiv.
 
"Moji su dolazili i molili me da ustanem i da mi daju hiljadu evra, ali ne. Želim da pobedim, idem do kraja, zato sam i došla. Već sam sebe pobedila jer sam mislila da neću izdržati 18 dana, tako da ne odustajem nikako", navodi ova takmičarka.
  • lala

    07.09.2023 12:13
    ala će im mišići atrofirati...
    budale baš...
  • pera nevera

    06.09.2023 18:25
    Imamo novi svetski rekord !
  • paja

    06.09.2023 14:27
    lako je tako
    Nek im sklone telefone i laptopove, pa ce zavrsiti za 3 dana

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.