Bajaga i "Buđenje ranog proleća" u udžbenicima iz muzičkog

Živorad Žika Milenković, gitarista benda "Bajaga i instruktori", pohvalio se na društvenoj mreži "X" da su "završili" u udžbeniku iz muzičkog za 4. razred društveno jezičkog smera gimnazije.
Bajaga i "Buđenje ranog proleća" u udžbenicima iz muzičkog
Foto: 021.rs
U odeljku knjige za muzičko pod naslovom "Rok muzika", kao primer vodećih bendova na domaćoj sceni osamdesetih godina izdvojio se bend "Bajaga i instruktori".
"Bajaga i instruktori je rok grupa koju je osnovao kompozitor, tekstopisac i gitarista Momčilo Bajagić Bajaga, 1984. godine. Iste godine objavili su i svoj prvi album "Pozitivna geografija", a do 2020. godine ukupno je objavljeno čak 11. U knjizi Yu 100: najbolji albumi jugoslovenske pop i rok muzike rangirano je četiri albuma ove grupe. Grupa je održala brojne koncerte u nekadašnjoj Jugoslaviji, kao i u svetu", piše u udžbeniku, uz izdvojene akorde za pesmu "Buđenje ranog proleća".

Ova objava naišla je na brojne pozitivne reakcije pratilaca.

  • Dvestadvadeset

    14.09.2023 23:04
    U voltima
    Volim Bajagu ali je ta pesma kopija Fredijeve Barselone po ideji, a realizacija je onako.
  • Đorđe

    08.09.2023 11:55
    Pre 50 godina, u Sarajevu, smo u udžbeniku za muzičko imali Žutu podmornicu.
    U potpisu Lenon/Makartni.
    Autor udžbenika je veliki muzički pedagog Dragutin Basrak.
    Da se zna i ne zaboravi.
  • Baba

    07.09.2023 07:39
    Najzad
    Nesto normalno i kvalitetno, a ne Cecin sund. Samo da dogodine ne bude u udzbenicima "pesma" sad vec zasluzne i istaknute SNS-ovske ratnice Karleuse, "Takita"...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.