VIDEO: Pojeo 50 najljućih papričica za manje od sedam minuta, a onda još 85 komada

Kanađanin Majk Džek nadmašio je sopstveni svetski rekord u brzom jedenju 50 "karolina ripera", a onda nastavio i pojeo još 85 komada.
Ginisova knjiga rekorda objavila je da je Majk Džek iz Kanade pojeo 50 "karolina riper", najljućih papričica na svetu sa 1,64 miliona jedinica Skolvila, za šest minuta i 49,2 sekunde.
Poređenja radi, "halapenjo" papričica ima između 2.500 i 8.000 Skolvila.
Snimak koji je postavila Ginisova knjiga rekorda pokazuje Džeka sa crvenom maramom oko čela i rukavicama kako guta papričice ispred ventilatora. Dok ga publika bodri, na trenutke se vidi kako zatvara oči i teško diše.
 
 
Kada je završio 50 papričica, prosečno jednu na svakih osam sekundi, nastavio je i pojeo još 85 komada.
 
Sve zajedno, Kanađanin je pojeo 135 "karolina ripera". Time se popeo na drugo mesto liste "Lige vatre" po broju pojedenih "ripera" u jednom pokušaju.
 
"Prva papričica je najgora. Inicijalni šok ljutine je intenzivan. Druga već nije toliko strašna, ali svaka naredna postaje ljuća i ljuća jer papričice dodiruju nove delova usta", opisao je iskustvo Džek.
Uprkos tome što je tokom protekle dve decenije izgradio toleranciju na ljutinu, Džek kaže da i dalje oseća priličnu nelagodu u stomaku.
 
"Imam jake grčeve. Osećate kao da vam neko stiska i uvrće creva. Mozak vam govori da prestanete, ali morate da se ubedite i nastavite", naveo je ovaj Kanađanin.
 
Džek je nosilac još nekoliko sličnih rekorda, od kojih je jedan da je popio flašicu čili sosa za 8,56 sekundi.
  • Зуле из Гамзиграда

    04.10.2023 13:57
    Честитке победнику/рекордеру, саучешће WC шољи.
  • Vlada Kovačević

    03.10.2023 08:07
    I još je živ ??
  • ...

    01.10.2023 23:01
    "ali morate da se ubedite i nastavite"

    A zasto morate?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.