
Napravljen najskuplji suši na svetu - košta 2.205 evra, a sadrži i zlatne listiće
Japanski restoran "Sushi Kirimon", smešten u srcu Osake, ponosno je predstavio svoj najnoviji specijalitet - Kiwami Omakase.

Foto: Pixabay (ilustracija)
Ovim kulinarskim poduhvatom restoran je osvojio mesto u Ginisovoj knjizi rekorda s najskupljim sušijem na svetu.
Ovo jelo sastoji se od čak 20 komada sušija. Svaki komad pažljivo je odabran i majstorski pripremljen koristeći najfinije sastojke iz raznih delova Japana, a uključuje i neke egzotične sastojke iz drugih delova sveta. Ono što ovaj suši čini luksuznim, osim njegovog kvaliteta, jeste završni dodir - blistavi listići pravog zlata.
S cenom od 2.205 evra, ovaj suši nije namenjen svakodnevnom izlasku na večeru, ali njegovi sastojci možda objašnjavaju tu cenu. Na tanjiru se, osim listića zlata, mogu pronaći bela riba s beluga kavijarom, pacifički crveni losos, masniji komadi tune, japanske tigraste kozice, suši maki punjen sastojcima poput jegulje i ikre cipule i morskih puževa i ježeva.
Pirinač koji se koristi za nigiri dolazi iz japanske prefekture Akita, dok je sirće posebna mešavina iz Tokija i Čibe. Osim domaćih sastojaka, Kiwami Omakase takođe uključuje egzotične sastojke kao što su matsutake gljive iz Kine, crni tartufi iz Italije i kitovo meso iz Severnog Atlantskog okeana.
Pre nego što je restoran postavio novi rekord, titulu najskupljeg sušija držao je šef Angelito Araneta Džunior. Njegov suši bio je pravo umetničko delo, a sastojao se od pet komada nigiri sušija ukrašenih dijamantima i obavijenih 24-karatnim zlatnim listićima. Ovaj je suši stvoren 2010. godine i koštao je približno 1.630 evra.
NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 72H
Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće
SZO traži da se poveća porez na alkoholna i zaslađena pića
05.12.2023.•
1
Svetska zdravstvena organizacija (SZO) pozvala je vlasti širom sveta da povećaju poreze na alkoholna pića i slične proizvode koji trenutno nisu oporezovani, poput vina u pojedinim evropskim zemljama.
Ovo je najzdraviji doručak na svetu
03.12.2023.•
6
Den Buetner poslednjih 20 godina proučavao je navike ljudi koji žive 100 ili više godina, posebno hranu koju jedu.
Posle 12 godina istraživanja: Utvrđena veza između mediteranske dijete i kognitivnih sposobnosti
03.12.2023.•
1
Efekti ishrane na zdravlje su uvek složeni, ali sveukupno nalazi potkrepljuju ideju da ishrana može igrati ulogu u održavanju zdravlja mozga i smanjenju rizika od kognitivnih oštećenja kako starimo.
VIDEO: Svaki grozd ovog grožđa mora da ima isti prečnik i košta i do 400 evra
03.12.2023.•
1
Rubi roman je najskuplja sorta grožđa na svetu, a dolazi iz japanske prefekture Išikava.
VIDEO: Pržena piletina Merilend servirana je putnicima na Titaniku - ovo je priča iza ovog jela
03.12.2023.•
0
Jelovnik sa Titanika nedavno je prodat na aukciji za gotovo 100.000 evra, a on nam otkriva šta su putnici prvog razreda imali priliku da jedu na ovom brodu.
Konzervansi i aditivi na koje treba obratiti posebnu pažnju
03.12.2023.•
2
Idealno bi bilo da sve što jedemo napravimo sami od svežih sastojaka, ali to često nije moguće.
Možda niste svesni - ali sigurno znate kakvog su ukusa mlevene bube
03.12.2023.•
0
Jarko crvene lizalice, bombone, sladoledi pa i peciva sa prelivima često sadrže pigment "karmin", uobičajeni sastojak hrane, ali i kozmetičkih proizvoda.
Obojeno suncokretovo ulje prodavali kao maslinovo
02.12.2023.•
0
U Solunu su uhapšeni otac (80) i sin (36) zbog sumnje da su prodavali prerađeno suncokretovo ulje kao maslinovo, saopšteno je iz policije.
Kroasani sa kremom - nećete im odoleti
02.12.2023.•
0
Vikned je vreme kada možemo da se prepustimo slatkim užicima.
VIDEO: Holanđani su juče stavljali palačinke na glavu - evo zašto
30.11.2023.•
5
Mnogi Holanđani juče su pekli palačinke isključivo zbog jedne neobične tradicije.
Za zimu idealna: Pileća čorbica sa povrćem
29.11.2023.•
0
Hladnoća često budi želju za toplim obrocima koji mogu da vas ugreju.
Nutricionista savetuje: Nemojte jesti (samo) banane za doručak
28.11.2023.•
3
Ako ste kao većina ujutru u žurbi, to znači da ćete doručkovati nešto što se može pojesti u pokretu.
"Prime" povučen sa tržišta Republike Srpske
27.11.2023.•
5
Republička inspekcija za hranu povlači sa tržišta Republike Srpske proizvod "Prime Hidration".
Ako unesete sendvič sa mesom u Australiju, a to ne prijavite - možete biti kažnjeni sa 2.000 evra
27.11.2023.•
2
Penzionerka sa Novog Zelanda ponela je sa sobom sendvič sa piletinom u Australiju, ali je zaboravila da kaže graničnoj kontroli da je sa sobom imala i meso. što ju je poprilično koštalo.
Namirnice koje nikada ne bi trebalo da se podgrevaju u mikrotalasnoj
26.11.2023.•
0
Iako se čini kao najbrža i najjednostavnija opcija kada ste veoma gladni i užurbani, podgrevanje namirnica u mikrotalasnoj nije uvek dobra ideja.
Da li ste znali da: Kada kupite voćni čaj - to je mahom šipak i hibiskus
26.11.2023.•
0
Mame sa reklama, ali voćni čajevi nisu zdraviji od biljnih. Ako biramo samo po slici, velike su šanse da ćemo se prevariti.
"Turdaken": Pile u patki u ćurki
26.11.2023.•
0
U većini američkih država novembar i decembar su meseci kada se pojede najviše ćuretine.
VIDEO Napravite prirodne boje za kolače: Lako je
26.11.2023.•
0
Jestive boje često se koriste za pravljenje raznih poslastica i moguće ih je pronaći u prodavnicama. Ipak, prirodne boje su zdravije od kupovnih varijanti, a moguće ih je napraviti kod kuće i to lako.
VIDEO Pogrebni krompir: Kremasti prilog s hrskavim komadićima kornfleksa
26.11.2023.•
0
Pogrebni krompir ili na engleskom funeral potatoes je popularno jelo u Juti i Teksasu.
Predlog za sutrašnji ručak: Piletina sa povrćem i pirinčem
23.11.2023.•
0
Lagan i jednostavan recept za ručak je sve što vam treba petkom.
Komentari 0
Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar