FOTO: Benksi postavio novu instalaciju u Pekamu, nakon sat vremena je nestala

Veće lokalne samouprave policiji je prijavilo uklanjanje instalacije uličnog umetnika Benksija u londonskoj četvrti Pekam kako bi "pomogla da se ona vrati".
Zamenica predsednika veća u opštini Sautvark Džasmin Ali je rekla da umetnina "nije trebalo da bude uklonjena". 
 
"Želeli bismo da bude vraćena kako bismo svi u zajednici mogli da uživamo u Benksijevom sjajnom delu", dodala je ona.
Instalacija, saobraćajni znak za obavezno zaustavljanje prekriven sa tri letelice nalik na dronove, objavljena je na Benksijevim nalozima na društvenim mrežama malo posle 13 sati u petak. Očevici tvrde da je delo uklonjeno manje od sat vremena nakon što je potvrđeno da je reč o autentičnom Benksijevom delu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Banksy (@banksy)

 
Londonska policija je objavila da je upoznata s incidentom na raskrsnici ulica Southampton Way i Commercial Way u Pekamu. Znak za zaustavljanje je u međuvremenu zamenjen drugim kako bi se izbeglo ugrožavanje učesnika saobraćaja, dodala je policija. 
Očevici kažu da su videli čoveka koji je prišao znaku, stavio električni bicikl ispod znaka, stao na bicikl i pokušao da udari znak, a potom ga je "udario svojim rukama, ali mogao da ga pomeri". 
 
"Pao je s električnog bicikla u nekom trenutku. Nestao je i otišao, a oko dva minuta kasnije se ponovo pojavio sa makazama za žicu i pokušavao da odseče znak dok su ga svi posmatrali", rekao je jedan svedok. 
 
Dodao je da je taj muškarac uspeo da isčupa znak i bez reči pobegao.
  • Vlada

    23.12.2023 16:21
    Del Boy, 100%. Isto je tako svojevremeno ukrao i antenu sa aerodroma.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.