Plašite li se da budete živi zakopani? Španci od toga napravili igru

Strah od toga da će biti živi zakopani i zarobljeni u kovčegu proganjao je likove pisca Edgara Alana Poa, a sada je inspiracija za igru bekstva iz kovčega za 30 minuta.
Plašite li se da budete živi zakopani? Španci od toga napravili igru
Foto: Pixabay
Ovu igru je razvila španska kompanija Horor Boks u Barseloni, pod nazivom "Katalepsija" (zdravstveno stanje koje se lako meša sa smrću), preneo je Rojters.
 
Učesnici imaju 30 minuta da se oslobode iz kovčega rešavanjem zagonetki kroz timski rad sa svojim partnerom u susednom kovčegu, komunicirajući preko zvučnika.
Nadgledaju ih preko CCTV kamera, izjavila je autorka igre Aurora Alvarino, koja je sobe za bekstvo definisala kao "teretanu za um".
 
Ona je rekla da igra ima za cilj da ponovo stvori "situaciju koju ćemo pre ili kasnije svi iskusiti: sopstvenu sahranu".
"Katalepsija" crpi inspiraciju iz straha da ne budemo živi sahranjeni ili tafofobije, koja je bila rasprostranjena tokom 19. veka, što se ogleda u Poovoj priči "Prerana sahrana", koja je filmski adaptirana 1962. godine.
  • Jadranka

    30.01.2024 07:58
    Hvala lepo!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.