FOTO: Nestao mostarski Brus Li, Roki iz Žitišta se još drži

Statua Brusa Lija, čuvenog majstora borilačkih veština i zvezde akcionih filmova uz koje su mnogi od nas odrastali, nestala je iz parka Zrinjevac u Mostaru tokom protekle noći.
Grad Mostar nema nikakve veze s uklanjanjem statue, kao ni Komunalno poduzeće Mostar, piše lokalni portal Bljesak info. 
 
Iz MUP-a za sada nemaju nikakvih službenih informacija o ovom događaju.
Stanari iz obližnje kuće rekli su da je Brus Li proteklih dana bio tu i da je jednostavno nestao preko noći, prenosi Euronews Srbija.
 
 
Ovaj spomenik podignut je 2005. godine, nakon što su 2003. čelnici nevladinog udruženja "Urbani pokret - Mostar" na javnoj tribini pokrenuli inicijativu i pozvali likovne umetnike da ponude svoja rešenja. 
Iza ideje stoje članovi ovog pokreta Nino Raspudić i Veselin Gatalo.
 
"Video sam. Ništa još ne znam. To je vrlo loš znak, kip pripada gradu od trenutka kad je postavljen, tako da gradsku vlast morate pitati šta se događa", prokomentarisao je za hrvatski portal 24sata Nino Raspudić.
 
Statua, delo Ivana Fijolića, jednom je bila uklonjena iz parka zbog popravke, nakon što su je vandali oštetili. 
 
Roki Balboa i Bob Marli su još tu
 
Nije Mostar jedino mesto na Balkanu u kojem su se dosetili da odaju počast akcionim legendama, pa tako Žitište krasi statua boksera Rokija Balboe, junaka kultnog filmskog serijala kog je glumio Silvester Stalone.
 
Prolaznike na centralnom trgu ovog sela kod Zrenjanina još od 18. avgusta 2007. godine sa visine "odmerava" Roki u prepoznatljivoj pozi sa podignutim rukama.
 
 
Skultura je visoka oko pet metara, a inicijativa je potekla od meštana Žitišta koji su smatrali da će ona povećati interesovanje posetilaca za njihovo selo.
 
Još jedno selo u Banatu odlučilo je da sledi primer Žitišta i podigne spomenik drugoj legendi, ovaj put iz sveta muzike. Banatski Sokolac je u avgustu 2008. godine otkrio statuu čuvenom jamajčanskom rege pevaču Bobu Marliju.
  • neznalica

    06.03.2024 17:43
    Zbogom Brus li...
  • zztop

    04.03.2024 13:24
    Odneo ga chuck norris , hahaha...
  • Nick

    03.03.2024 20:29
    Ala su jadni naši narodi sa verovanjem da su ovakvi spomenici nešto duhovito i inventivno. U stvari: Jako prizemno i jeftino.
    Baš kao i što mislimo da je strancima zanimljivo da gledaju kola i druge oblike poskakivanje u opancima... Možda bilo, 1960te...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.