Od 182 biciklista 130 napustilo trku kad su saznali da se na cilju obavlja doping kontrola

Prošle subote, 182 biciklista — juniori, amateri i profesionalci — startovali su u trci na 90 kilometara u Vileni u Španiji.
Međutim, samo 52 biciklista su prešla ciljnu liniju kada su sportisti saznali da je CELAD, španska antidoping agencija, na licu mesta obavljala testiranje, piše portal Bicycling.
Alvaro Marza, bivši španski šampion u vožnji na hronometar koji je završio osmi u trci, naveo je na Instagramu koliko je razočaran mnogima koji su napustili trku.
"Antidoping kontrola u Vilenu = probušene gume i napuštanje. To nije komplikovana matematička formula, ali je surova realnost. Nadam se da će se nešto preduzeti jer je ovo smešno. Inače, tri puta sam imao doping test. Nadam se da ću uskoro dobiti rezultate i moći ću da ih objavim", napisao je on.
 
"Želimo da organizujemo događaj koji se vrti oko čistog i poštenog biciklizma. Posvećeni smo borbi protiv dopinga i verujemo da je neophodno održati integritet sporta i zaštititi zdravlje biciklista", napisali su organizatori trke na mreži X.
  • /

    09.03.2024 14:07
    /
    i ns bi ostao bez biciklista
  • zztop

    09.03.2024 09:40
    Kad bi takvu kontrolu najavili nebi ni svi poslanici ušli u skupštinu ...
  • Realista

    09.03.2024 07:21
    sport...
    Nek' pobedi najdrogiraniji među nama!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.