Na aukciji šorts Mohameda Alija iz legendarne borbe u Manili

Šorts koji je nosio bokser Mohamed Ali u čuvenoj borbi "Triler u Manili" protiv Džoa Frejzera biće na aukciji sledeće nedelje i očekuje se da će dostići cenu od više od šest miliona dolara.
Beli satenski šorts je u četvrtak stavljen na prodaju kod aukcijske kuće Sotbi, a ponuda je već dostigla 3,8 miliona dolara, preneo je BBC.
 
Aukcija u njujorškom ogranku Sotbija trajaće do 12. aprila.
Legendarna borba "Triler u Manili" održana je u oktobru 1975. godine u glavnom gradu Filipina i jedna je od najvažnijih borbi u istoriji boksa.
 
Frejzer je četiri godine ranije pobedio Alija u njihovoj prvoj borbi, kada je odbranio titulu svetskog šampiona teške kategorije u Njujorku i postao prvi bokser koji je pobedio Alija.
Ali je u revanšu 1974. godine, koji nije bio za titulu, pobedio Frejzera, pa je održan čuveni meč u Manili, koji je Ali dobio posle 14 rundi, kada je Frejzerov tim predao meč.
 
Mohamed Ali umro je u junu 2016. godine u 74. godini, nakon što je veći deo života posle bokserske karijere patio od Parkinsonove bolesti.
 
Frejzer je umro 2011. godine u 76. godini.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.