Norveški region želi da uvede dan od 26 sati

Najseverniji region Norveške Finmark zatražio je od Evropske komisije da odobri uspostavljanje vremenske zone sa 26-časovnim danom, preneli su lokalni mediji.
Norveški region želi da uvede dan od 26 sati
Foto: Pixabay
Lokalne vlasti navode da ovaj zahtev koji je promovisala gradonačelnica Vadsoa, gradića u Arktičkom krugu u blizini ruske granice, koji mnogi smatraju bizarnim, ima za cilj da unapredi lokalne vrednosti, poveća vreme posvećeno porodici i privuče nove stanovnike u region, prenosi portal Politiko.
U svom pismu Evropskoj komisiji, koja je potvrdila da je primila zahtev, lokalne vlasti u regionu Finmark traže da EK naloži norveškim vlastima da odobre stvaranje vremenske zone sa 26-časovnim danom umesto 24-časovnog.
"Nismo mnogo razmišljali kako bi nove vremenske zone funkcionisale u praksi. Mislim da EK neće odobriti ovaj predlog, tako da nismo razrađivali sve detalje", izjavila je Venče Pedersen, gradonačelnica Vadsoa i naglasila da se ovaj region bori da privuče nove stanovnike.
  • Beba

    13.04.2024 18:46
    Dan
    Jao dva sata vise za rmbanje, bas ce ih tako privuci. Samo lud moze da ide tamo.
  • versace

    12.04.2024 00:00
    gace
    Cak bi bilo pametnije da nama date malo para da kupimo luj viton nego sto izmisljate gluposti..
  • w/e

    11.04.2024 21:45
    cool
    Toliko imaju posla da se bave nebitnim glupostima o kojima ih cak mrzi i da razmisljaju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.