Centar Loh Nes zove Nasu da pomogne u novom lovu na legendarno čudovište

Centar Loh Nes zatražio je od istraživača iz Nase i od drugih naučnika, da svojom stručnošću pomognu u novom lovu na legendarno čudovište.
Centar Loh Nes zove Nasu da pomogne u novom lovu na legendarno čudovište
Foto: Pixabay
Jedna od najvećih pretraga u Loh Nesu obavljena je protekle godine hidrofonom koji je uhvatio glasne podvodne zvukove, a bilo je nekoliko "potencijalnih viđenja". 
 
Sledeća potraga biće održana na 90. godišnjicu prvog organizovanog nadzora na površini Loh Nesa, koja je trajala od 30. maja do 2. juna.
Od te prve ekspedicije 1934. godine, zabeleženo je više od 1.150 "viđenja" neobične zveri u zvaničnom registru. 
 
Prošle godine, novouređeni centar Loh Nes udružio se sa Loh Nes eksplorejšn (LNE), nezavisnim i dobrovoljnim istraživačkim timom, sa stotinama volontera koji su pretraživali vode Loh Nesa.
Oni koji ne mogu da stignu do jezera mogu se uključiti tako što će pratiti kamere koje snimke emituju uživo na veb lokaciji Visit Inverness Loch Ness.
 
"Prošle godine smo privukli pažnju sveta jednom od najvećih potraga za Nesi ikada, sa učesnicima koji su nam se pridružili iz Amerike, Kanade, Francuske, Italije, Japana i drugih zemalja. Sa neobjašnjivim zvukovima koji se čuju, pored mogućih viđenja, ove godine smo odlučni da saznamo više o neuhvatljivom čudovištu iz Loh Nesa", izjavio je Pol Nikson, generalni direktor Loh Nes centra.
 
"Pored toga što tražimo pomoć u lovu na čudovište, posebno zovemo stručnjake. Uzbuđeni smo što ćemo potragu učiniti najvećom do sada, a tražimo i novu opremu koja može biti od pomoći da otkrijemo najveće misterije jezera", dodao je Nikson.
 
"Stručnjaci iz Nase možda imaju neku naprednu tehnologiju snimanja za skeniranje jezera. Morali bismo da sednemo i razgovaramo sa njima o tome kako da to primenimo ovde", rekla je Ejmi Tod, marketing menadžer Centra Loh Nes.
  • Em

    14.04.2024 14:59
    turizam....
  • Lopovska posla

    14.04.2024 07:06
    Zovite ove naše što love na struju i dinamit,ima odmah da ga pronađu.
  • Klokan

    13.04.2024 23:19
    Pare što se daju za Ukrajinu usmeriti da se isuši više to jezero i pokaže ili dokaže ima li šta u njemu kao što je Nesi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.