VIDEO: Mekdonalds predstavio prvi mirisni bilbord na svetu - ispušta aromu pomfrita

Ako osetite miris Mekdonaldsovog pomfrita dok šetate ulicom u Amsterdamu, postoji šansa da se, umesto u blizini Mekdonaldsa, nalazite u blizini mirisnog reklamnog panoa.
VIDEO: Mekdonalds predstavio prvi mirisni bilbord na svetu - ispušta aromu pomfrita
Foto: Screenshot (Youtube/McDonald's Nederland)
Mekdonalds je predstavio prvi reklamni pano na svetu koji miriše po pomfritu, a ovi krompirići imaju toliko specifičan miris da najpopularniji lanac brze hrane na svetu na bilbord nije trebalo da stavi ni ime ni logo, jer su svi znali o čemu se radi.
 
Ove reklamne panoe napravila je amsterdamska agencija TBWA\Neboko, koja je sarađivala s producentskom kućom Raúl&Rigel. Reklamni panoi, koji su ili crveni ili žuti, imaju skriveni deo u kom se nalazi pomfrit. 
Unutrašnji sistem grejanja i ventilacije pojačava miris pomfrita, koji se tako širi i pet metara od samih panoa, a ovi bilbordi su postavljeni kao eksperiment - prolaznici koji su bili zbunjeni ovim panoima snimljeni su za video pod nazivom "Smells Like McDonald's" i nakon toga su intervjuisani kako bi se videlo da li mogu da prepoznaju miris. I naravno da su ga prepoznali.
"Dokazano je da je miris delotvorniji u izazivanju jasnih i emotivnih sećanja od slika. Uključivanjem ovog čula u naše oglašavanje pronašli smo novi način da podsetimo ljude na sva ta dobra vremena provedena u Mekdonaldsu", rekao je Stijn Mentrop-Huliselan, direktor marketinga u holandskom Mekdonaldsu. 
 
U slučaju da reklamni panoi urode plodom, onaj ko želi pomfrit ne mora daleko da ide, jer su bilbordi postavljeni svega nekoliko metara od Mekdonaldsa.
 
  • Sabahudin

    22.04.2024 17:27
    Omerović
    Centar Novog Sada decenijama smrdeo na MC smeće pa nikom ništa...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.