VIDEO: Kustos njujorškog muzeja pokušao da prošvercuje 1.500 otrovnih škorpiona i paukova iz Turske

Turska policija uhapsila je muškarca osumnjičenog da je pokušao da prokrijumčari iz Turske retke i vredne otrovne paukove i škorpije.
VIDEO: Kustos njujorškog muzeja pokušao da prošvercuje 1.500 otrovnih škorpiona i paukova iz Turske
Foto: Pixabay (ilustracija)
Državni mediji su objavili da je osumnjičeni prema svemu sudeći kustos američkog Muzeja prirodnih nauka u Njujorku.
 
"U nedelju je uhapšen osumnjičeni na aerodromu u Istanbulu od koga je zaplenjeno više desetina torbi u kojima je bilo oko 1.500 škorpiona i paukova, uključujući tarantule, kao i desetine plastičnih boca koje su sadržavale tečnosti nepoznatog sastava", saopštila je policija, prenosi Rojters.
Turska državna novinska agencija Anadolija prenela je da je osumnjičeni Lorenco Prendini, kustos u Muzeju prirodnih nauka u Njujorku, bez navođenja izvora.
Američki Muzej prirodnih nauka nije odmah odgovorio na zahtev za komentar, a Prendini nije bio dostupan.
 
Policija je rekla da su zaplenjeni uzorci endemski za Tursku i da se njihova DNK može kopirati, a otrovi koristiti u proizvodnji lekova.
 
  • 021

    14.05.2024 10:58
    Tako je izvesni kustos izvesnog muzeja u Čikagu švercovao lišće neke biljke iz Amazonske prašume pa je tako prošvercovao i Kothogu. Svi znamo šta se posle desilo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti