U himalajskom selu otvoreno biračko mesto za samo jednu porodicu: Zvaničnici putovali 180 km

Pet osoba iz iste porodice u zabačenom selu na Himalajima glasalo je u ponedeljak na indijskim izborima na svom biračkom mestu.
U himalajskom selu otvoreno biračko mesto za samo jednu porodicu: Zvaničnici putovali 180 km
Foto: Beta/AP
To ne bi bilo ništa neobično da zvaničnici nisu putovali sedam sati kako bi im omogućili da predaju svoje glasačke listiće, a u tom celom poduhvatu su od vojske morali i da pozajme struju.
 
Zvaničnici su u nedelju pokupili glasačku opremu u Lehu, glavnom gradu himalajske savezne teritorije Ladak i ukrcali se na autobus na 180 kilometara dug put u Varši, gde su jedini glasači bili 23-godišnja Rinčen i njeni roditelji i deda i baka.
Smešten oko 20 kilometara od lednika Sijačen, front na najvećoj nadmorskoj visini na svetu na kojoj se već decenijama sukobljavaju Pakistan i Indija, Varši je dostupan putem, ali nema ni struju ni internet, a nema ni ambulantu.
Kako se generator koji su nosili pokvario, zvaničnici su se za pomoć obratili indijskoj vojsci. 
 
Indija u sedam faza glasa na izborima koji su počeli 19. aprila i koji bi trebalo da se završe 1. juna. U ponedeljak je počela peta faza glasanja.
  • V6

    23.05.2024 05:32
    @V5
    Ne brt, da je naš recept, u ovom zaseoku sa 5 ljudi bi glasalo 25, jer bi glasale i starije generacije te porodice, negde do askurđela. Šta ima veze što su mrtvi?
  • V5

    21.05.2024 08:21
    Naš recept
    Trebali su da to petoro autobusom prevezu u najbliži grad da tamo glasaju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti