Amerikanac dve godine proveo zaboravljen u samici

Amerikanac koji je dve godine proveo u samici bez održanog suđenja dobio je 22 miliona dolara kao odštetu za kršenje njegovih ustavnih prava.
Amerikanac koji je dve godine proveo u samici bez održanog suđenja dobio je 22 miliona dolara kao odštetu za kršenje njegovih ustavnih prava.

Stiven Slevin iz američke savezne države Nju Meksiko je uhapšen u avgustu 2005. godine, a protiv njega je podignuta optužnica pod nekoliko tačaka: posedovanje ukradenog vozila, vožnja pod uticajem alkohola, vožnja bez vozačke dozvole, posedovanje otvorene boce alkohola u automobilu za vreme vožnje i neregularno korišćenje registarskih tablica.

Nakon privođenja zatvoren je u malu ćeliju u okrugu Dona Ana gde je i ostao sve do maja 2007. godine i ni jednom nije izveden pred sudiju.

Početkom ove sedmice savezni sud u Santa Feu dosudio je u Stivenovu korist i dodelio mu pravo na jednu od najvećih odšteta u Americi za kršenje ustavnih prava građana, čak 22 miliona dolara, piše Hafington Post.

"Čuvari i ostali zaposleni svaki su dan prolazili kraj mene, gledajući kako propadam. Dan za danom prolazili su kraj mene i nisu učinili baš ništa kako bi mi pomogli", rekao je Slevin.

Nakon gotovo dve godine odbačene su dve od pet tačaka optužnice protiv Stivena, te je stoga bio i pušten iz zatvora. On je trenutno na antidepresivima, a kaže i kako mu lekarska pomoć nije bila dostupna, pa je čak sam sebi morao da izvadi zub koji ga je boleo.

Razlozi zbog kojih nesrećni čovek dve godine nije bio izveden pred sudiju još uvek nisu poznati.

  • katy

    30.01.2012 09:55
    nema
    smrdljivi ameri.nema vecih retarda od njih
  • 29.01.2012 18:24
    Da nije ukrao automobil ne bi zaglavio tamo...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.