FOTO: Najbolji jastuk za spavanje na putu

Dizajneri su smislili savršeno rešenje za spavanje i odmor tokom putovanja.

Dizajneri su smislili savršeno rešenje za spavanje i odmor tokom putovanja.

Radi se o specijalnom jastuku pod nazivom "Ostrich Pillow", koji omogućava naslanjanje glave na bilo kakvu površinu. Osim toga, onemogućene su vizuelne i zvučne smetnje, a izolovane su i ruke.

Dizajnerski studio "Kawamura-Ganjavian" i inovatorski studio "Banana Thing"s su u potrazi za sredstvima kojim će finansirati proizvodnju svoje kreativne ideje. Oni tvrde da će jastuk umornim radnicima koji odspavaju pola sata pomoći da produktivnost povećaju za 37 posto.

"S obzirom na to da sve više vremena provodimo na poslu, ispred kompjutera ili u transportu, malo vremena ostaje za odmor. Pomislili smo da bi bilo dobro da osmislimo nešto što će nam pomoći da vratimo energiju. Tako je nastao ovaj jastuk", rekao je Ali Ganjavian, suosnivač i dizajner studija.

"Na ideju o jastuku smo došli sasvim slučajno. Jednog dana smo sedeli, džemper je bio na stolu i neko od nas je stavio glavu u njega, a ruke uvukao u rukave. Bilo je toliko udobno da smo odlučili napraviti prototip", rekao je Pablo Caraskal iz studija Banana.

Specijalni jastuk izoluje glavu, oči i uši te ostavlja prostor za nos, usta i ruke. Za početak proizvodnje jastuka je potrebno 70.000 dolara.

  • Gillan

    29.09.2012 06:54
    @Trol
    A jesi li probao da naduvas taj ''glupi'' jastucic?
  • Howyesno

    27.09.2012 01:52
    haha je li ovo sprdnja ili pravi proizvod? pa leti u ovome ostavis oko dve litre znoja na sat covece, posle par upotreba bi unutrasnjost ovoga i fleshlighta bile na istom higijenskom nivou.
  • mrva

    26.09.2012 10:12
    savrseno da te neko pokrade... moze i patike da ti skine neces primetiti

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.