Lutovac demantuje da je Čomić isključena iz Demokratske stranke

Predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac kazao je danas da poslanica DS u Skupštini Srbije Gordana Čomić nije isključena iz te stranke, kako ona to tvrdi.
Lutovac demantuje da je Čomić isključena iz Demokratske stranke
Foto: FoNet
Čomić je ranije danas za N1 izjavila da je već doneta odluka o njenom isključenju iz stranke zbog prisustva na sednici parlamenta čime je prekinula strančki bojkota te institucije.
 
"Nije istina. Odluka nije doneta. Etički odbor je predložio pokretanje disciplinskog postupka, a ne izbacivanje iz stranke. Postupak još nije ni pokrenut. Nije korektno na ovaj način tražiti izgovore", napisao je Lutovac na Tviteru.
 
Zasad je objavljeno da je Etički odbor Demokratske stranke u četvrtak preporučio da Čomić bude isključena iz stranke zbog njenog dolaska istog dana u skupštinsku salu, čime je prekinula bojkot dela opozicije. O toj preporuci Etičkog odbora DS, kako je tada objavljeno, treba da odluče Izvršni odbor i Predsedništvo stranke.
 
Čomić je učestvovala na sednici Skupštine jer je na dnevnom redu bio njen amandman o većem učešću žena na izbornim listama.
 
Posle odluke Etičkog odbora DS-a Čomić je izjavila: "Rado ću, s veseljem, snositi sve posledice koje će stranka doneti i rado ću da gledam 100 žena koje će posle sledećih izbora sigurno biti u skupštinskim klupama i 40 odsto u ostalim skupštinama".
 
Danas je na pitanje N1 o tome da li je to toliko ozbiljno kršenja partijske discipline, Čomić rekla da "očigledno jeste" i da je "to direktno rečeno odlukom Etičkog odbora".
 
"Ono što znam nezvanično zaista, evo ekskluzivno za vas: da je ta odluka doneta... i ja sam rekla da sam imala svoju etičku dilemu o tome šta od dve odluke Demokratske stranke izabrati jedno je politika: više žena na svim mestima odlučivanja i to se dogodilo, ili bojkot sednice Skupštine. Izabrala sam prvo i opet bih tako, na njima je da me isključe iz stranke", kazala je Čomić.
  • Pedja

    09.02.2020 08:12
    Uzbuna za botove
    Lutovac ima pravo. Ono sto je zanimljivije je da botovi odmah dobijaju nalog da reaguju na ovakve vesti, sto znaci da DS jos nije propala.
  • Observer

    08.02.2020 20:32
    Statut ili pravila ponašanja
    Više nego dobro poznato je, da je DS stranka koja ima svoju organizaciju i statut, koji se poštuje. Znaju se koraci pri odlukama.
    To je činjenica, na koju Lutovac ukazuje.
  • Milanka

    08.02.2020 19:53
    Mislim da Zoran Lutovac ne govori istinu, tako je govorio i za bivšeg člana Nenada Borović.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Izbori 2020

Dačić u Vranju poručio: Će gi pobedimo

Kandidat za premijera koalicije na čijem je čelu SPS, Ivica Dačić, danas je na mitingu u Vranju, na oduševljenje prisutnih, na lokalnom dijalektu poručio da će pobediti na izborima.

Brnabić: Ne znam ko će biti novi premijer

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da ne zna ko će biti mandatar, zbog čega ne bi bilo primereno da govori šta bi radila ako ostane na sadašnjoj funkciji.

Zelenović podneo krivične prijave zbog neregularnosti na izborima u Šapcu

Gradonačelnik Šapca i nosilac liste "Šabac je naš" na lokalnim izborima u tom gradu Nebojša Zelenović izjavio je da je podneo krivičnu prijavu Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu protiv osoba za koje misli da su sprečili građane Šapca da "izraze svoju izbornu volju" i da slobodno glasaju na lokalnim izborima 5. septembra.