Metla 2020 "čisti" u Novom Sadu: "Predlagaćemo originalna rešenja, nećemo biti jalova kritika vlasti"

Pokret Metla 2020, čiju okosnicu čini Demokratska stranka Srbije, izaći će na lokalne izbore u Novom Sadu, a poručuju da će se u svojoj kampanji fokusirati na 15 tema, koje će uglavnom biti nuđenje konstruktivnih rešenja.
Metla 2020 "čisti" u Novom Sadu: "Predlagaćemo originalna rešenja, nećemo biti jalova kritika vlasti"
Foto: 021.rs
Predsedništvo Metle 2020 odlučilo je prošle nedelje da izađe na izbore na sva tri nivoa, ali ta odluka treba formalno da bude potvrđena na glavnom odboru Demokratske stranke Srbije, 29. februara. Ipak, pamfleti sa parolama "Vreme je da uzmemo metlu u ruke" i "Uredimo Srbiju, konačno", već se dele građanima, a danas su se predstavili potencijalnim biračima u Novom Sadu.
 
Predsednik DSS-a Miloš Jovanović poručio je da odluku o izlasku na izbore nije bilo lako doneti, te da je poznato to da situacija nije idealna, odnosno da su medijski uslovi loši, a da je pritisak na birače očigledan.
 
"Zaključili smo da je situacija takva da bojkot ne može da uspe, da borba zaista nema alternativu u ovakvim uslovima. Znamo da proces pokušaj da se upristoji Srbiji, da ne bude ovako tabloidna, da politička elita ne bude ovako loša, jer je katastrofalna i u moralnom i intelektualnom pogledu. To će trajati, a pitanje je koje su etape svrsishodnije u toj borbi, a mislim da je izlazak na izbore ipak svrshishodnija etapa od bojkota. Treba naći uporište i u Skupštini Srbije i u lokalnim sredinama", poručuje Jovanović.
 
  
 
Kao okosnica programa Metle 2020 navode se borba protiv partijske države, rešavanje problema korupcije i "čišćenje beogradskog centralizma". Kada je u pitanju Novi Sad, predsednik Gradskog odbora DSS-a Bojan Radojević kaže za 021.rs da će njihovu kampanju činiti interesantne teme kojima su se do sada bavili, ali da će predstaviti i neke nove. 
 
"Koncentrisaćemo se na nekih 15 tema, koje će uglavnom biti konstruktivne, neće biti jalova kritika gradske vlasti, nego će predlagati originalna rešenja zasnovana na uglavnom naučnim istraživanjima i stručnim mišljenjima. Tako da ćemo sa tim temama izaći i probaćemo da probijemo medijski mrak", navodi Radojević.
 
  
 
Neke od tema kojima će se baviti jesu pitanje Glavne crpne stanice, koja se gradi na Beogradskom keju, jer smatraju da bi najpre bilo potrebno napraviti odvod do budućeg mesta prečistača kod Rokovog potoka. Tu je i nuđenje rešenja za problem ambrozije, navodeći da bi novac koji se utroši na košenje mogao pametnije da se iskoristi, te da bi korov mogao da se nudi u otkup.
 
Kako dodaje, ne zna se još da li će imati u borbi za "čišćenje" Novog Sada imati nekog partnera, ali razgovaraju sa svim opozicionim političkim organizacijama u gradu.
 
"Međutim, još uvek ne postoji nikakav konkretan dogovor. Postoje pojedine stranke vlasti koje bi htele dogovor sa nama, ali mi zasad nemamo nikakvu nameru da sa njima bilo šta organizujemo", dodaje predsednik GO DSS-a.
 
Zaključuje da je aktuelna gradska vlast uradila neke stvari kako treba, ali da je dosta toga urađena kako ne treba, ponavljujući da kritiku treba usmeriti ka problemima koji nastaju nesprovođenjem zakonskih obaveza.
  • Nevena

    21.02.2020 10:29
    A da li cete organizovati uklanjanje divljih deponija po gradu. Prosetajte malo van centra da vidite sta se desava. Ima problematicnih delova grada gde se vise ne prica o estetici nego o smecu koje je u velikom porastu.
  • stevica

    21.02.2020 09:25
    Obrni, okreni...
    Scenario: na izborima pobedi Metla ili bilo koja druga opozicija koja je prethodno vec bila na vlasti i pravila cirkus manji ili veci kao i sadasnja vlast. Oni koji trenutno prave cirkus su vecinom pre 10-15 godina bili u redovina DS ili DSS i po pobedi opozicije bi se vratili u te iste stranke. Dakle, najcesce isti ljudi su nas vozali jos od SPS-a, pa su 2000. presli u demokratske stranke i nastavili da vozaju, a sada nas vozaju kao SNS. Dakle, ko god da je na vlasti mi imamo iste pojedince koji su se nafatali i nije im dosta.
    Da li je vreme za revoluciju i promenu sistema?
  • /

    21.02.2020 07:56
    /
    'gvozdena metla' je pojam iz rusije sa negativnom akonotacijom

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Izbori 2020

Pastor razgovarao sa predstavnicima sedam izbornih lista

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor održao je konsultativne sastanke sa predstavnicima svih sedam izbornih lista, koje su nakon izbora za poslanike u Skupštinu APV, održanih 21. juna i 1. jula, osvojile poslaničke mandate u Skupštini Vojvodine.