Pastor raspisao pokrajinske izbore za 26. april

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor raspisao je izbore za poslanike u Skupštini AP Vojvodine za nedelju, 26. april.
Pastor raspisao pokrajinske izbore za 26. april
Foto: Pokrajinska vlada
Ištvan Pastor je, nakon raspisivanja izbora, pozvao građane da izađu na izbore i ispune svoju građansku obavezu i izaberu ko će ih predstavljati.
 
"Pozivam građane da 26. aprila iskoriste svoje građansko pravo i daju glas po svojoj želji. Vi ste jedini koji imate pravo da odlučite ko će vas u narednom periodu predstavljati u pokrajinskom parlamentu", rekao je Pastor.
 
Pastor je imao poruku i za stranke, koalicije i grupe građana, podsetivši ih na to da se u Skupštini Vojvodine neguje visok nivo tolerancije i komunikacije i poručio im je da se za glasove birača bore programima i argumentima.
 
Predsednik Aleksandar Vučić ranije je najavio da će parlamentarne izbore raspisati 4. marta. Lokalne izbore će raspisati predsednica Narodne skupštine Maja Gojković.
  • Novosadski

    14.03.2020 13:58
    Šteta
    Jedan jedini ozbiljan političar u ovoj vlasti jeste Mirović, na političkoj sceni je decenijama. Od starta se nije slagao sa ekipom lopina iz odredjenih struja ali su morali da mu daju funkciju bar jedan mandat. Nije se preko noći obogatio kao neki što otvaraju klubove i zidaju privatne zgrade. Već je ipak završio most, It park, zgradu rtv a, školu. Sve ono što je mogao i grad da uradi ali nije. Čovek zaslužuje još jedan mandat
  • Nane

    04.03.2020 09:03
    Da se razumemo!
    Da se razumemo, Igor Mirovic je pokazao kulturu kompromisnog i tihog resavanja vojvodjanskih problema. Izgradjena zgrada RTV, NTP, zgrada hitne pomoci u Novom Sadu, pozoriste u Subotici, skladni medjunacionalni odnosi, dostojanstveno obelezavanje 100. godisnjice od prisajedinjenja Vojvodine Srbiji, podrska gradonacelniku Vucevicu - osim oko Vojvodina voda (opravdano) i cutanje oko "estradizacije" politike. Ukratko, gospodin covek - da se razumemo!
  • Glasač

    04.03.2020 06:30
    Pitam se pitam
    Cekaj,raspisani pokrajinski izbori za 26.04.gde se kaze da ce biti istog datuma i republicki.
    Otkud mu to kada republicki nisu raspisani.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Izbori 2020

Pastor razgovarao sa predstavnicima sedam izbornih lista

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor održao je konsultativne sastanke sa predstavnicima svih sedam izbornih lista, koje su nakon izbora za poslanike u Skupštinu APV, održanih 21. juna i 1. jula, osvojile poslaničke mandate u Skupštini Vojvodine.