DJB i DS bojkotuju Gradsku izbornu komisiju: "Izborni proces je neregularan"

Demokratska stranka i Dosta je bilo, jedine parlamentarne stranke u Novom Sadu koje bojkotuju izbore u aprilu, neće imati svoje predstavnike u Gradskoj izbornoj komisiji.
DJB i DS bojkotuju Gradsku izbornu komisiju: "Izborni proces je neregularan"
Foto: 021.rs
Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković raspisala je danas lokalne izbore za 26. april. Na tim izborima neće učestvovati Demokratska stranka i Dosta je bilo, koje su imale svoje odbornike u Skupštini Grada Novog Sada u prethodne četiri godine. 
 
Odbornici Dosta je bilo, kao i odbornici DS-a, dok nisu počeli sa bojkotom parlamenta, bili su dosta aktivni u ovom sazivu gradske skupštine, ali su odlučili da ne učestvuju na predstojećem izbornom ciklusu. Neizlazak na izbore podrazumeva i neučestvovanje u radu Gradske izborne komisije, potvrđuju u obe odborničke grupe za 021.rs.
 
"Odluka je doneta da se bojkotuju izbori na svim nivoima, a to znači i bojkot biračkih odbora, kao i bojkot rada gradske izborne komisije. Proširenog sastava svakako da neće biti, jer nećemo imati listu. Mi bojkotujemo celokupan izborni proces, zato što smatramo da je on neregularan. Evidentno je da nema uslova za izbore i nećemo uzeti učešća ni u jednom jedinom segmentu izbornog procesa", kaže za 021.rs predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke Veljko Krstonošić.
 
Učešće na izborima u Novom Sadu, koji će se održati 26. aprila, za sada su potvrdili vladajuća Srpska napredna stranka, Socijalistička partija Srbije, pokret Dinara-Drina-Dunav, Vojvođanski front, Pokret socijalista, Ruska stranka, Pokret obnove Kraljevine Srbije, pokret Metla 2020, Zelena Stranka, Ratni veterani za Srbiju, stranka Istina, Zavetnici.
  • Bez veze

    05.03.2020 14:48
    Stvarno je smesno proglasiti pobedu,kad nemas protivnika,zar ne?
  • Merkel

    05.03.2020 08:59
    Zakon
    E, a kako vam funkcionišu izborne komisije ako nisu u punom kapacitetu?
  • Miona

    05.03.2020 07:50
    Bravo
    Potez svaku pohvalu! Za komisije inace ne mozete dobiti apanazu ako ne odlazite na sastanke... genijalni sns botovi i njihovo zakljucivanje...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Izbori 2020

Pastor razgovarao sa predstavnicima sedam izbornih lista

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor održao je konsultativne sastanke sa predstavnicima svih sedam izbornih lista, koje su nakon izbora za poslanike u Skupštinu APV, održanih 21. juna i 1. jula, osvojile poslaničke mandate u Skupštini Vojvodine.