Šešelj odlučio da Jutka bude nosilac liste u Brusu, deo radikala nezadovoljan time

Milutin Jeličić Jutka, kome se sudi za seksualno uznemiravanje i zloupotrebu službenog položaja, biće na listi Srpske radikalne stranke za parlamentarne izbore.
Šešelj odlučio da Jutka bude nosilac liste u Brusu, deo radikala nezadovoljan time
Foto: Insajder (Screenshot)
On će biti i nosilac liste radikala u Brusu, gde je u četiri navrata bio predsednik opštine, piše "Blic".
 
List navodi da je lider SRS Vojislav Šešelj ovu odluku o Jeličiću, koji je nedavno postao član radikala, izneo na sednici Izvršnog odbora, što je izazvalo protivljenje nekih lokalnih odbora stranke.
 
"U poslednjih nekoliko nedelja pojedini odbori su otkazali poslušnost lideru radikala upravo zbog dila koji je napravio s Jutkom. Naš izvor iz SRS kaže da je Šešelj zato sada izbegao da zakaže Centralnu otadžbinsku upravu, koja se uvek održava pred izbore", piše "Blic".
 
List navodi da "dil Šešelja i Jutke ima za cilj da se Jutka spase suđenja i kazne poslaničkim imunitetom". Naime, za dela koja se Jeličiću stavljaju na teret, seksualno uznemiravanje i zloupotreba položaja, propisana je kazna zatvora od tri godine, dok poslanički imunitet može biti ukinut samo za dela za koja je propisana kazna iznad pet godine.
 
Podsetimo da je zbog učlanjenja Jutke u SRS nedavno poslanica Srpske radikalne stranke i jedna od potpredsednica Skupštine Vojvodine Smiljana Glamočanin Varga napustila tu partiju, uz još nekoliko partijskih kolega.
 
Ovo kadrovsko iznenađenje unutar SRS pogodilo je deo članstva, naročito u Vojvodini, gde su svi predsednici banatskih okružnih odbora napustili partiju, kaže Smiljana Glamočanin Varga. Ona je, kako kaže, istupila iz partije jer je neprihvatljivo i nezamislivo deliti ideale sa optuženim za seksualno uznemiravanje, a kaže da motiv učlanjenja Jutke u SRS ni nije ideal, već poslanički imunitet.
 
"Zaista je nezamislivo, ne samo za nekoga ko je član Srpske radikalne stranke, već za bilo koga ko drži do nekog elementarnog ljudskog dostojanstva i morala da se takav čovek primi u stranku i tako pompezno da bude na visokom mestu na listi. Prema mojim informacijama, biće i potpredsednik stranke. Zamislite situaciju u kojoj članovi treba da sakupljaju potpise za kandidaturu tog čoveka. Sad se neki pozivaju na onu činjenicu da je svako nevin dok se ne osudi, ali u trenutku dok se protiv čoveka vode sporovi sa osnovanim sumnjama za seksualno uznemiravanje žena, dok se govori o seksualnom zlostavljanju maloletnih devojčica, raznim malverzacijama, to je zaista neprihvatljivo za svakog iole normalnog čoveka", navela je Smiljana Glamočanin Varga za 021.
 
Opširnije o nezadovoljstvu unutar SRS zbog ove odluke Šešelja možete čitati u našem tekstu OVDE.
  • Jogi Letač

    05.03.2020 16:56
    Uzeo Šešelj pare Jutki - bilo nedavno da je Jutka kupio nekoliko stotina Šešeljevih knjiga, ko da mu nije dosta jedna, ako baš želi da čita ono đubre. Nadam se da se Šešelj malo zaigrao i da neće preći ni cenzus pa da izvisi za poslanički mandat.
  • Laki

    05.03.2020 15:20
    Sledeca
    Nek se spreme vjerica i natasa
  • ?

    05.03.2020 15:08
    Ja sam Srbin
    Tito je bio diktator al je ipak imao onu profinjenost i manire, ovo sad u Srbiji od onog" Slobe " sve sama bagra i sto bi rekli neotesani panjevi se muvaju po skupstini, al ipak to narod bira nisu oni tamo slucajno, a to ukazuje kakav je Srpski narod i sto sam stariji sve mi je jasnije sto su Hrvati i Slovenci iskocili iz tog Dzaka SFRJ

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Izbori 2020

Dačić u Vranju poručio: Će gi pobedimo

Kandidat za premijera koalicije na čijem je čelu SPS, Ivica Dačić, danas je na mitingu u Vranju, na oduševljenje prisutnih, na lokalnom dijalektu poručio da će pobediti na izborima.

Brnabić: Ne znam ko će biti novi premijer

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da ne zna ko će biti mandatar, zbog čega ne bi bilo primereno da govori šta bi radila ako ostane na sadašnjoj funkciji.

Zelenović podneo krivične prijave zbog neregularnosti na izborima u Šapcu

Gradonačelnik Šapca i nosilac liste "Šabac je naš" na lokalnim izborima u tom gradu Nebojša Zelenović izjavio je da je podneo krivičnu prijavu Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu protiv osoba za koje misli da su sprečili građane Šapca da "izraze svoju izbornu volju" i da slobodno glasaju na lokalnim izborima 5. septembra.