Glamočanin Varga: Jutka možda postaje i potpredsednik Srpske radikalne stranke

Bivša predsednica južnobanatskog okružnog odbora Srpske radikalne stranke i aktuelna potpredsednica Skupštine Vojvodine Smiljana Glamočanin Varga kaže za 021 da, prema informacijama koje ima, Milutin Jeličić Jutka postaje potpredsednik Srpske radikalne stranke.
Glamočanin Varga: Jutka možda postaje i potpredsednik Srpske radikalne stranke
Foto: Screenshot/N1
Bivši predsednik opštine Brus, optužen za seksualno uznemiravanje zbog kog je suđenje u toku, postao je član SRS i naći će se na izbornoj listi, potvrdio je u petak predsednik stranke Vojislav Šešelj.
 
Ovo kadrovsko iznenađenje unutar SRS pogodilo je deo članstva, naročito u Vojvodini, gde su svi predsednici banatskih okružnih odbora napustili partiju, kaže Smiljana Glamočanin Varga. Ona je, kako kaže, istupila iz partije jer je neprihvatljivo i nezamislivo deliti ideale sa optuženim za seksualno uznemiravanje, a kaže da motiv učlanjenja Jutke u SRS ni nije ideal, već poslanički imunitet.
 
"Zaista je nezamislivo, ne samo za nekoga ko je član Srpske radikalne stranke, već za bilo koga ko drži do nekog elementarnog ljudskog dostojanstva i morala da se takav čovek primi u stranku i tako pompezno da bude na visokom mestu na listi. Prema mojim informacijama, biće i potpredsednik stranke. Zamislite situaciju u kojoj članovi treba da sakupljaju potpise za kandidaturu tog čoveka. Sad se neki pozivaju na onu činjenicu da je svako nevin dok se ne osudi, ali u trenutku dok se protiv čoveka vode sporovi sa osnovanim sumnjama za seksualno uznemiravanje žena, dok se govori o seksualnom zlostavljanju maloletnih devojčica, raznim malverzacijama, to je zaista neprihvatljivo za svakog iole normalnog čoveka", navodi Smiljana Glamočanin Varga za 021.
 
Bivša članica SRS kaže da je mesecima u stranci bila lavina nezadovoljstva zbog otvorenih podrški i najava prijema Jutke, kao i da su istaknuti članovi pisali mejlove centrali stranke, izražavajući negodovanje. 
 
"Ja sam lično uručila ostavku predsedniku stranke. O Vojislavu Šešelju ne želim da kažem nijednu ružnu reč zbog njegove borbe u Hagu, gde je branio pravdu i istinu i to mora da ceni svaki čovek kome je stalo do pravde i istine. Ali, nije bilo ni prostora da se u stranci razmatra prijem Jutke", dodaje naša sagovornica.
 
Potpredsednica Skupštine Vojvodine je prokomentarisala i stav predsednika novosadskog odbora SRS Đurađa Jakšića da je reč o "osobi koja ima čitavu kolekciju različitih partijskih knjižica", te da ne bi čudilo da se prikloni Savezu vojvođanskih Mađara ili Ligi socijaldemokrata Vojvodine. Glamočanin Varga je, naime, osnovala "Pokret za Banat" kako bi se sa kolegama bavila politikom na lokalu.
 
"Mogu da pokušaju da kažu da sam bila i član satanističke sekte - sve i da sam najgora na svetu, to neće poništiti činjenicu da je Jutka postao član Srpske radikalne stranke, biće na izbornoj listi i podržan je u sudskom procesu. Dobiće imunitet narodnog poslanika i to će ga zaštiti od zaslužene kazne. Svakako će sudska presuda reći svoje, ali je činjenica da je podrška stigla za vreme procesa. Takođe, 'Pokret za Banat' je patriotsko udruženje koje je otvoreno za sve građane koji žive u Banatu i vole Banat. Kao udruženje građana, ne možemo da budemo ni u zvaničnoj koaliciji niti možemo da izađemo na izbore, ali ćemo svoju podršku na predstojećim izborima dati Socijalističkoj partiji Srbije i za to smo naveli dva razloga - borba za socijalnu pravdu i poštovanje prema predsedniku Slobodanu Miloševiću, koji je pod uslovima rata i sankcijama uspeo da očuva državu i narod", zaključuje naša sagovornica.
 
Lider radikala Vojislav Šešelj u petak je poručio da "nije istina da se osipaju okružni odbori".
 
"Samo vršimo izvesna kadrovska pomeranja konsolidujući stranku pred izbore. One koji su zakazali u radu morali smo da razvlastimo, a sada neki među njima pokazuju da nemaju morala ni karaktera pa lažu javnost u pogledu razloga za podnošenje ostavki", izjavio je Šešelj.
  • Neoplanta

    29.02.2020 13:55
    Jos jedan dokaz o slizanosti SRS I SNS: pobrinuce se da Jutka bude izabran, te zbog poslanickog imuniteta nece moci da mu sude!
  • Jbt

    24.02.2020 23:33
    Drzava
    U kojoj olos upravlja ...pa ovaj monstrum je za corku a seselj zA ludaru
  • Sava

    24.02.2020 21:08
    @petar
    Petar 24.02.2020 • 13:30
    Ono kad ti radikali drže predavanja o pravima žena i moralu. LOL

    Zvuci blesavo, ali u SRS su zene prilicno istaknute. Mislim na poslanicki klub, a i na zenskog kandidata za predsednika. Sto jes' jes'..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Izbori 2020

Dačić u Vranju poručio: Će gi pobedimo

Kandidat za premijera koalicije na čijem je čelu SPS, Ivica Dačić, danas je na mitingu u Vranju, na oduševljenje prisutnih, na lokalnom dijalektu poručio da će pobediti na izborima.

Brnabić: Ne znam ko će biti novi premijer

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da ne zna ko će biti mandatar, zbog čega ne bi bilo primereno da govori šta bi radila ako ostane na sadašnjoj funkciji.

Zelenović podneo krivične prijave zbog neregularnosti na izborima u Šapcu

Gradonačelnik Šapca i nosilac liste "Šabac je naš" na lokalnim izborima u tom gradu Nebojša Zelenović izjavio je da je podneo krivičnu prijavu Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu protiv osoba za koje misli da su sprečili građane Šapca da "izraze svoju izbornu volju" i da slobodno glasaju na lokalnim izborima 5. septembra.