Građanima omogućen uvid u birački spisak u Novom Sadu

Jedinstveni birački spisak za Novi Sad za predstojeće republičke, pokrajinske i lokalne izbore, izložen je u Gradskoj upravi za opšte poslove, na Trgu mladenaca broj 7.
Građanima omogućen uvid u birački spisak u Novom Sadu
Foto: 021.rs
Uvid u Jedinstveni birački spisak obavlja se preko računara, tako što unesete jedinstveni matični broj građana (JMBG), kako biste proverili da li ste upisani u birački spisak i da li su upisani podaci tačni.
 
Zahteve za promenu u biračkom spisku građani sa prebivalištem, kao i interno raseljena lica sa boravištem u Novom Sadu, mogu da podnesu Gradskoj upravi za opšte poslove svakog radnog i neradnog dana do 10. aprila. 
 
Građani mogu do 4. aprila da podnesu zahtev da se u birački spisak upiše podatak da će na izborima glasati po mestu boravišta u Novom Sadu.
 
Uvid u jedinstveni birački spisak građani mogu da ostvare i preko sajta Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, unošenjem JMBG-a. 
  • Ostale greske

    16.06.2020 01:04
    A kako da proverim zašto je na moju adresu sa mojim brojem stana stigao poziv za potpuno nepoznate osobe? Da li to znači da je neko bez mog znanja prijavljen na moj stan?
  • vasilic bosiljka

    13.06.2020 17:29
    trostruki poziv
    na moje ime vasilic bosiljka i mog sina vasilic vladimira stigla su po 3 poziva znaci 6 ukupno od kojih po dva imaju razlicite brojeve a jedan je dupli sta to znaci da smo duplirani na birackom spisku zelim da dobijem odgovor i da pokazem to sto je stiglo
  • jopeja

    06.03.2020 08:22
    Na sajtu Ministarstva može da se proveri gde glasa osoba s tim JMBG ali ne i ostali podaci, npr. da li je sprovedena tražena promena prezimena.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Izbori 2020

Pastor razgovarao sa predstavnicima sedam izbornih lista

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor održao je konsultativne sastanke sa predstavnicima svih sedam izbornih lista, koje su nakon izbora za poslanike u Skupštinu APV, održanih 21. juna i 1. jula, osvojile poslaničke mandate u Skupštini Vojvodine.