PIK proglasio izbornu listu SNS-a

Pokrajinska izborna komisija u petak je proglasila izbornu listu "Aleksandar Vučić - Za našu decu" sa 120 kandidata.
PIK proglasio izbornu listu SNS-a
Foto: 021.rs

Ovu listu koja će biti pod rednim brojem 1 predala je koalicija istog imena koju predvodi Srpska napredna stranka, a čine je i PUPS, Socijaldemokratska partija Srbije, Pokret socijalista, Slovaci napred, Srpski pokret obnove i Pokret snaga Srbije.

Među 120 kandidata, 16 su kandidati koalicionih partnera SNS-a. Među prvih 70 na listi nalazi se 11 kandidata koalicionih partnera, što znači da naprednjaci planiraju da imaju siguran broj svojih poslanika za većinu i bez koalicionih partnera.

Prvi na listi je vojvođanski premijer Igor Mirović koji bi trebalo da nastavi da obavlja ovu funkciju u slučaju pobede ove koalicije. Sledi njegov stranački kolega Damir Zobenica i niz drugih članova SNS-a, uglavnom dosadašnjih pokrajinskih poslanika ili funkcionera u vojvođanskim lokalnim samoupravama.

Prvi predstavnici koalicionih partnera su Miroslav Šćepanović iz PUPS-a na 7. mestu, na 8. mestu je Rajka Vujović iz Socijaldemokratske partije Srbije, dok je na 9. mestu Miroslav Rodić iz Pokreta socijalista. PUPS ima ukupno 4 kandidata, a zanimljivo je da penzioneri imaju dva relativno mlada člana - Aleksandra Đurđeva iz Novog Sada rođenog 1980. i Draganu Danilović rođenu 1979. godine, takođe iz Novog Sada. Stranka Rasima Ljajića SDPS ima četiri kandidata, a Pokret socijalista Aleksandra Vulina pet.

Tri partnera dobila su samo po jednog kandidata - na 16. mestu je Pavel Surovi iz "Slovaci napred", na 51. mestu je Milan Đukić iz SPO-a, a na 95. mestu Čedomir Stanojević iz Pokreta snaga Srbije.

Ovu listu podržalo je 8.347 građana.

Celokupnu izbornu listu možete preuzeti OVDE.

  • Saša

    08.03.2020 11:06
    Za spo i vuka
    Podrška spo i vuku...
  • Bili Kid

    06.03.2020 20:37
    A pobedu SNS-a da proglasite viz iz PIK-a? Sa 90% glasova sto da ne... malo smuljate saberete oduzmete i dobijete rezultate...
    Samo blesav covek moze da pomisli da ce ovi izbori biti posteni i regularni.
  • Spoks

    06.03.2020 20:34
    Ma to je očekivano, pa Jelić je napravio i ovu novu partiju Istina

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Izbori 2020

Dačić u Vranju poručio: Će gi pobedimo

Kandidat za premijera koalicije na čijem je čelu SPS, Ivica Dačić, danas je na mitingu u Vranju, na oduševljenje prisutnih, na lokalnom dijalektu poručio da će pobediti na izborima.

Brnabić: Ne znam ko će biti novi premijer

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da ne zna ko će biti mandatar, zbog čega ne bi bilo primereno da govori šta bi radila ako ostane na sadašnjoj funkciji.

Zelenović podneo krivične prijave zbog neregularnosti na izborima u Šapcu

Gradonačelnik Šapca i nosilac liste "Šabac je naš" na lokalnim izborima u tom gradu Nebojša Zelenović izjavio je da je podneo krivičnu prijavu Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu protiv osoba za koje misli da su sprečili građane Šapca da "izraze svoju izbornu volju" i da slobodno glasaju na lokalnim izborima 5. septembra.