SNS, SzS, PSG, SPS i drugi otkazali predizborne skupove zbog virusa korona

Pojedine stranke privremeno su otkazale predizborne skupove zbog širenja virusa korona.
SNS, SzS, PSG, SPS i drugi otkazali predizborne skupove zbog virusa korona
Foto: Pixabay (ilustracija)
Srpska napredna stranka otkazala je sve predizborne skupove do 1. aprila, kako bi se izbeglo širenje virusa korona. Predsednik SNS Aleksandar Vučić odlučio je da naprednjaci ne održavaju predizborne skupove do kraja meseca iz preventivnih razloga, kako bi se izbeglo eventualno širenje virusa.
 
Savez za Srbiju je saopštio da su sve političke organizacije koje čine srpsku opoziciju donele odluku da do daljeg otkažu sve skupove planirane u kampanji bojkota počevši od današnjeg koji je bio planiran da se održi u Kuršumliji.
 
I Pokret slobodnih građana je saopštio da neće učestvovati u javnim okupljanjima, protestima i sličnim dešavanjima dok traje opasnost od daljeg širenja virusa korona u Srbiji. Ovo podrazumeva tribine, proteste i ostale javne aktivnosti u okviru samostalne kampanje PSG-a po Srbiji koja je trebalo da počne u Zaječaru ove nedelje.
 
Socijalistička partija Srbije otkazala je sve skupove do 1. aprila, rekao je za Tanjug šef poslaničke grupe Đorđe Milićević.
 
Grupa građana "Sasvim druga priča" obustavlja sve predizborne aktivnosti koja podrazumevaju javna okupljanja i neposredni kontakt. U grupi saopštavaju da će biti na raspolaganju građanima za pomoć u obavljanju nekih od vitalnih aktivnosti, kupovinu namirnicu, dostavu lekova i slično. "Svi kojima je potrebna pomoć mogu da nam se jave putem društvenih mreža ili pozivom dežurnog telefona 063 8443236", poručuju u "Sasvim drugoj priči".
  • Penzioner

    14.03.2020 14:15
    A novac namenjen kampanji mogli bi da doniraju za kupovinu medicinskih sredstava. U Italiji su to uradili bogati donatori, a mi imamo samo bogate stranke, pa eto im prilike da pokažu koliko im je stalo do naroda.
  • Gile

    14.03.2020 11:09
    Ovi botovi se preselili i ovde, zlo od ljudi, sad su tek u izolaciji, ne moraju na mitinge i po sendviče, pa će smarati od jutra do mraka, kao i njihov šef i ekipa...
  • Hedona

    11.03.2020 22:59
    Opozicija
    Sasvim je logično da će SNS odgovorno ponašati prema građanima Srbije. Treba radi predrostrožnosti prestati sa kampanjom dok se virus ne uništi. Na visokim temperaturama ne mogu da opstanu.A ovo jedino može da godi SZS koji nema ni 3 % podrške građana Srbije-

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Izbori 2020

Dačić u Vranju poručio: Će gi pobedimo

Kandidat za premijera koalicije na čijem je čelu SPS, Ivica Dačić, danas je na mitingu u Vranju, na oduševljenje prisutnih, na lokalnom dijalektu poručio da će pobediti na izborima.

Brnabić: Ne znam ko će biti novi premijer

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da ne zna ko će biti mandatar, zbog čega ne bi bilo primereno da govori šta bi radila ako ostane na sadašnjoj funkciji.

Zelenović podneo krivične prijave zbog neregularnosti na izborima u Šapcu

Gradonačelnik Šapca i nosilac liste "Šabac je naš" na lokalnim izborima u tom gradu Nebojša Zelenović izjavio je da je podneo krivičnu prijavu Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu protiv osoba za koje misli da su sprečili građane Šapca da "izraze svoju izbornu volju" i da slobodno glasaju na lokalnim izborima 5. septembra.