PIK proglasio liste Vojvođanskog fronta i "Za Kraljevinu Srbiju", prekida sve izborne radnje

Pokrajinska izborna komisija proglasila je još dve liste i saopštila da se zbog vanrednog stanja prekidaju sve izborne radnje u sprovođenju izbora za poslanike u Skupštinu Vojvodine.
PIK proglasio liste Vojvođanskog fronta i "Za Kraljevinu Srbiju", prekida sve izborne radnje
Foto: 021.rs
Proglašena je lista koalicija "Vojvođanski front - ujedinjeni za demokratsku Srbiju" za izbor poslanika u Skupštini Vojvodine. Ova lista će biti pod rednim brojem 5. Kolaciju čine Liga socijaldemokrata Vojvodine, Zajedno za Vojvodinu, Vojvođanska partija, Demokratski savez Hrvata u Vojvodini, Crnogorska partija i Demokratski blok.
 
Takođe, proglašena je i izborna lista koalicije "Za kraljevinu Srbiju". Lista će biti pod rednim brojem 6, sa nazivom "Za Kraljevinu Srbiju - za srpsko vojvodstvo". Koaliciju čine Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS), Monarhistički front princa Vladimira Karađorđevića i Srpski monarhistički pokret.
 
Obe liste imaju po 120 kandidata, koliko i ima mesta u Skupštini AP Vojvodine. Pre njih potvrđene su i liste koalicija oko SNS, te SPS-JS i liste SRS i SVM.
  • Vasa

    17.03.2020 07:26
    Vojvođanska partija nije trebala da ulazi u koaliciju sa nikim, posebno ne sa LSV. Ligaši su u našem glavnom gradu Novom Sadu u koaliciji sa SNS, ranije su bili i sa SPO. Sada nemam za koga da glasam i zato ću da bojkotujem izbore.
  • Đomla

    17.03.2020 07:11
    Hahaha
    LSV i POKS su mogli u predizbornu koaliciju. Odlično funkcionišu u koaliciji u Novom Sadu četiri godine.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Izbori 2020

Pastor razgovarao sa predstavnicima sedam izbornih lista

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor održao je konsultativne sastanke sa predstavnicima svih sedam izbornih lista, koje su nakon izbora za poslanike u Skupštinu APV, održanih 21. juna i 1. jula, osvojile poslaničke mandate u Skupštini Vojvodine.