Pastor: Novi datum pokrajinskih izbora 21. jun

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor potpisao je danas izmenjenu odluku o raspisivanju pokrajinskih izbora, kojom je kao novi datum održavanja izbora utvrđen 21. jun.
Pastor: Novi datum pokrajinskih izbora 21. jun
Foto: 021.rs
Ovu odluku Pastor je potpisao u skladu sa svojim ovlašćenjima i važećom pravnom regulativom, kao i promenama nastalim zbog vanrednog stanja u Srbiji, saopšteno je iz Skupštine Vojvodine.
 
Pastor je ponovio da se pokrajinski izbori održavaju po proporcionalnom izbornom sistemu, odnosno u Vojvodini kao jednoj izbornoj jedinici, a poslanici se biraju na osnovu lista političkih stranaka, koalicija ili grupe građana.
 
On je pozvao učesnike na izborima na korektnu i poštenu izbornu utakmicu, na izbornu kampanju zasnovanu na programima i argumentima, kao i na međusobno uvažavanje i poštovanje.
  • interesi, novci...

    11.05.2020 07:16
    Samo su u pitanju, interesi, novci, dilovi…
    Puno toga se ne zna, puno toga što izgleda ovako je zapravo onako, a narod se loži i veruje...
    Šta je Pastor uradio da se smanji odlazak Mađara i uspori izmena etničkog sastava Vojvodine?
    Ništa.
    Na kraju će familija Pastor ostati jedina mađarska familija u ovoj državi, a onda će i oni otići jer što ne bi i oni imali mađarsko državljanstvo?
    Ovamo se osipa paljba po Albancima zbog nataliteta i izmene etničkog sastava Kosova... A šta je u Vojvodini urađeno? Za 50 godina preokrenut etnički sastav naglavačke.
  • pan5er

    10.05.2020 20:52
    @srb
    "Zasto zuti misle da madjari automatski njima pripadaju?
    Zuti su punili svoje dzepove i nisu nista posebno ucinili za madjare u Vojvodini.
    Orban cak podrzava Vucica!"

    Iz kog si ti filma? Pastor je bio u vlasti sa "žutima", Trk po sendvič!
  • Novosodjani

    10.05.2020 20:14
    Igrate se zivotima ljudi svojim izborima,svesno gurate zemlju u novi talas epidemije a ni ova jos nije prosla.Jel vam krava!stala na nogu?!Morali?!Nemora!Mora se samo umreti,ali ni vi politicari niste imuni!Sve se vrti oko vas,izbora i korone i vasih zavrzlama,kao da mi nemamo drugih interesa u zivoti.Sjasite vise sa nasih grbaca!Birajte se,tucite,vucite,u svom toru!Generacije odrastaju tako,!Znaju za izbore,ratove,sankcije i sad za policijske sate.Dokle vise!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Izbori 2020

Pastor razgovarao sa predstavnicima sedam izbornih lista

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor održao je konsultativne sastanke sa predstavnicima svih sedam izbornih lista, koje su nakon izbora za poslanike u Skupštinu APV, održanih 21. juna i 1. jula, osvojile poslaničke mandate u Skupštini Vojvodine.