Uvid u jedinstveni birački spisak za Novi Sad u Gradskoj upravi i onlajn

Deo Jedinstvenog biračkog spiska za Novi Sad, za izbore raspisane za 21. jun, izložen je u sedištu Gradske uprave za opšte poslove na Trgu mladenaca 7.
Uvid u jedinstveni birački spisak za Novi Sad u Gradskoj upravi i onlajn
Foto: 021.rs
Uvid u deo Jedinstvenog biračkog spiska vrši se unošenjem jedinstvenog matičnog broja građana kako bi se proverilo da li je građanin upisan u birački spisak i da li su upisani podaci tačni.
 
Zahteve za promenu u delu biračkog spiska građani sa prebivalištem u Novom Sadu, odnosno interno raseljena lica sa boravištem na teritoriji Novog Sada, mogu podneti Gradskoj upravi za opšte poslove od 7:30 do 15:30 časova svakog dana, a na dan zaključenja biračkog spiska, odnosno 5. juna, od 7:30 do ponoći.
 
Od proglašenja izborne liste pravo na uvid i na podnošenje zahteva za promene ima i podnosilac izborne liste ili lice koje on ovlasti, po istom postupku po kome to pravo imaju i građani. Uz zahteve se prilažu ovlašćenje i potrebni dokazi.
 
Građani mogu od raspisivanja izbora za poslanike Narodne skupštine Srbije, do najkasnije pet dana pre zaključenja biračkog spiska, odnosno do 30. maja, podneti zahtev da se u birački spisak upiše podatak da će na predstojećim izborima glasati po mestu boravišta na teritoriji Novog Sada (izabrano mesto glasanja). Izabrano mesto glasanja ne može biti na teritoriji jedinice lokalne samouprave na kojoj birač ima prebivalište odnosno boravište za interno raseljena lica. Ovaj podatak ne može se menjati do okončanja izbornog postupka.
 
Uvid u jedinstveni birački spisak može se izvršiti i elektronskim putem na zvaničnoj internoj stranici Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave OVDE, unošenjem podataka o jedinstvenom matičnom broju građana.
  • e,jbg....

    17.05.2020 07:52
    ali kako?
    ok, mogu da vidim jesam li ja na spisku... ali, imam želju da proverim da nije slučajno i moja pokojna baba... ali kako?
  • deo demosa

    13.05.2020 11:39
    E?
    Radi!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Izbori 2020

Pastor razgovarao sa predstavnicima sedam izbornih lista

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor održao je konsultativne sastanke sa predstavnicima svih sedam izbornih lista, koje su nakon izbora za poslanike u Skupštinu APV, održanih 21. juna i 1. jula, osvojile poslaničke mandate u Skupštini Vojvodine.