Opozicioni protest "BiciklANA" u petak kod Banovine u znak podrške novinarima i njihovim izvorima

Opozicioni poslanici i građani na protestu "BiciklANA" u petak, 15. maja, ispred zgrade Banovine, izraziće podršku novinarima i njihovim izvorima.
Opozicioni protest "BiciklANA" u petak kod Banovine u znak podrške novinarima i njihovim izvorima
Foto: 021.rs
Povod za protest su navodi da je pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković naložio da se u Kliničkom centru Vojvodine formira komisija sa zadatkom da otkrije ko su bili izvori informacija novinarki Ani Lalić, koja je tokom vanrednog stanja objavila tekst u kojem anonimni izvori poručuju da rade bez preko potrebnih zaštitnih sredstava.
 
Država je na ove navode reagovala hapšenjem novosadske novinarke, koja je provela noć u pritvoru, da bi na kraju krivična prijava protiv nje bila odbačena.
 
"Pozivamo sve građane koji podržavaju Anu Lalić i slobodu novinarske profesije da se pridruže protestu pod nazivom 'BiciklANA'. Nakon kratkog okupljanja i desetominutne buke u znak podrške svim novinarima i njihovim izvorima, biće organizovana protestna vožnja biciklima od zgrade Banovine do Kliničkog centra Vojvodine, gde će biti izražena podrška i svim medicinskim radnicima", navodi se u pozivu na događaj.
 
Organizatori protesta su pokrajinski poslanici Borislav Novaković, Miroslav Vasin i Nebojša Novaković.
 
Okupljanje je u 20 časova.
  • Dr

    16.05.2020 07:20
    Istina boli a medije i dslje blokirane lazima.... Dokle
  • V

    14.05.2020 19:11
    Opet iskoriscavanje biciklista....
  • Kruti

    14.05.2020 17:40
    Podrzavam voznju biciklom al u NS bi trebalo uvesti bar da poloze osnove saobracaja. Na pesackom biciklista mora sici sa bicikla i pregurati isti. Pri ukrstanju biciklisticke i pesacke sraze prednost ima pesak. Zabrana voznje u pesackim zonama i na pesackim stazama. Pokazivanje rukom u smeru skretanja. Koristiti a i imati zvonce il trubu za najavu svog nailaska iza " coska". Osvetljenje napred,nazad nocu obavezno. Deca do 12god obavezno nosenje kacige i zastitne opreme,bez alkohola. Sta je semafor,raskrsnica,pravilo voznje na ulicama i bulevarima gde postoje biciklis.staze sa obe strane krecete se samo desnom stazom ako nije obelezena da je dvosmerna......manite se politike,budite bezbedni i kulturni ucesnici saobracaja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Izbori 2020

Pastor razgovarao sa predstavnicima sedam izbornih lista

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor održao je konsultativne sastanke sa predstavnicima svih sedam izbornih lista, koje su nakon izbora za poslanike u Skupštinu APV, održanih 21. juna i 1. jula, osvojile poslaničke mandate u Skupštini Vojvodine.