RIK odbacila primedbe na rešenje o nastavku izbornih radnji

Republička izborna komisija odbacila je u petak još primedbi na rešenje o nastavku izbornih radnji.
RIK odbacila primedbe na rešenje o nastavku izbornih radnji
Foto: 021.rs
Predsednik RIK Vladimir Dimitrijević rekao je na sednici da su tri prigovora imala skoro identičan tekst u kojem se navodi da je rešenje o nastavku izbornih radnji doneto preuranjeno, jer još traje vanredna situacija zbog koronavirusa i učesnici izbora izlažu se opasnosti po život i zdravlje ljudi.
 
U prigovorima se dodaje i da sada nemaju svi iste uslove za kandidovanje kao pre pandemije i predlaže da se rešenje poništi.
 
Republička izborna komisija odbacila je prigovor predsednika Narodnog slobodarskog pokreta Miroslava Parovića na rešenje o nastavku izbornih radnji, podnetog zbog pogoršanja epidemiološke situacije u Leskovcu. Parović je prigovor uložio u zakonskom roku u ime izborne liste Narodni blok-Velimir Ilić-General Momir Stojanović, rečeno je na sednici RIK-a.
 
Predsednik RIK-a Vladimir Dimitrijević rekao je da je prigovor koji je uložio Parović blagovremen, ali "nije dozvoljen".
 
"Zakon predviđa da kandidat i podnosioci izborne liste imaju pravo da podnesu prigovor komisiji, ali samo zbog povrede izbornog prava u toku izbora ili zbog nepravilnosti u postupku predlaganja, što ovde nije slučaj", rekao je Dimitrijević.  
 
RIK je prigovore birača Filipa Topića i Dragoljuba Ljubića odbio kao neblagovremene jer su poslati više od 24 sata posle završetka sednice na kojoj je doneto rešenje o nastavku izbornih radnji.
 
Istovetni prigovor Pokreta "Dostojni Srbije" odbijen je i kao neblagovremen i podnet od "neovlašćenog lica", jer pokret nije potpisan ni kao birač ni kao kandidat, rečeno je na sednici.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Izbori 2020

Dačić u Vranju poručio: Će gi pobedimo

Kandidat za premijera koalicije na čijem je čelu SPS, Ivica Dačić, danas je na mitingu u Vranju, na oduševljenje prisutnih, na lokalnom dijalektu poručio da će pobediti na izborima.

Brnabić: Ne znam ko će biti novi premijer

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da ne zna ko će biti mandatar, zbog čega ne bi bilo primereno da govori šta bi radila ako ostane na sadašnjoj funkciji.

Zelenović podneo krivične prijave zbog neregularnosti na izborima u Šapcu

Gradonačelnik Šapca i nosilac liste "Šabac je naš" na lokalnim izborima u tom gradu Nebojša Zelenović izjavio je da je podneo krivičnu prijavu Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu protiv osoba za koje misli da su sprečili građane Šapca da "izraze svoju izbornu volju" i da slobodno glasaju na lokalnim izborima 5. septembra.