Vujasin: Stranka Istina okupila potpuno nova lica

U moru istih, jednoličnih i bezličnih partija, sa lošim idejama i neostvarenom politikom, stranka Istina je odlučila da unese svežinu u politički život Novog Sada i Srbije i izađe na predstojeće izbore za Skupštinu Grada Novog Sada, saopštila je predsednica ove partije Ivana Vujasin.
Vujasin: Stranka Istina okupila potpuno nova lica
Foto: 021 (Aleksandar Jovanović)

"Da, odlučili smo, da krenemo prvo iz našeg grada i da našim sugrađanima predočimo naše ideje, planove i viziju razvoja, kako grada, a tako i Srbije. Ima stara izreka, za koju svi znamo, da ako hoćeš prvo da počistiš ceo grad ili svoju ulicu, kreni od svog dvorišta. U našoj stranci su dominantno nova lica, koja nikada pre nisu htela da se uključuju u rad drugih stranaka. To što su upravo nas odabrali, daje nam veći stepen odgovornosti da sve naše ideje sprovedemo u delo. Mene u životu interesuju samo rezultati, a procena je bila da nemamo dovoljno vremena da, u ovom trenutku, napravimo kvalitetnu infrastrukturu na nivou cele zemlje. Stoga smo odlučili da na ove izbore izađemo samo u Novom Sadu. Plan nam je da pokažemo od čega smo satkani i želimo da damo naš doprinos poboljšanju života u samom gradu. Ideje koje ćemo ostvariti na gradskom nivou, delegiraćemo preko lokalne samouprave na nacionalni nivo, ne bi li one bile razmotrene i usvojene. Tako ćemo se kandidovati za naredne izbore na svim nivoima", istakla je Ivana Vujasin.

Kako dodaje, ideje za koje se zalažu, su najbolja preporuka da ih svi ti ljudi izaberu kao političku opciju gde žele da se afirmišu i da te ideje promovišu.

"Novi Sad je srpska Atina, sedište Matice srpske, Grad koji se na civilizovan način izborio za status slobodnog grada, kupivši ga od Marije Terezije, Novi Sad je mesto intelektualaca, velikih i ponosnih imena koji su se ovde rodili ili živeli i upravo zato i želimo da tu posebnost, koju Novi Sad ima, iskoristimo na najpozitivniji način. Veliki zadatak, velika obaveza i još veća odgovornost. Postavili smo sebi visoko lestvicu koju moramo preskočiti", kaže Vujasin.

Kako je saopšteno, stranka Istina će se na, nacionalnom nivou, zalagati za legalizaciju seksualnog rada i legalizaciju kanabisa, kao i aktivnu borbu protiv nasilja u porodici. Što se tiče programa za Novi Sad, Istina se zalaže i nudi rešenja po pitanju urbanizma, životinja, programa za omladinu, Novi Sad Grad kulture i Novi Sad siguran Grad.

"Napravićemo Park ljubavi i alternativni centar. Ovo su samo jedna od najbitnijih pitanja na koje će stranka Istina staviti akcenat i za sve te oblasti, Istina ima već gotova rešenja, koja ćemo predstaviti našim sugrađanima u narednim danima", zaključuje Vujasin.

  • Dušan Komadinović

    24.05.2020 17:58
    Srpska Atina
    Novi Sad je nazvan Srpska Atina, u vreme kada je većina našeg naroda bila nepismena. Novosađani koji su bili ntelektualci, pisci, pravnici i inženjeri su širili pismenost i prosvetu tokom XVIII i XIX po Srbiji.
  • Đorđe Martinović

    21.05.2020 21:22
    Podrška Ivani
    Svaka čast Ivani koja je imala hrabrosti da krene s ovom pričom u politiku. Verujem da joj nije lako, ali ako izgura, učiniće dobro za građane.
  • Novosadjanin

    20.05.2020 18:50
    Istina
    Tako je! Prvo treba početi od svog dvorišta! Nadam se da ćete istrajati i uspeti da spovedete to što ste zamislili. Prvo izbori, držim fige!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Izbori 2020

Pastor razgovarao sa predstavnicima sedam izbornih lista

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor održao je konsultativne sastanke sa predstavnicima svih sedam izbornih lista, koje su nakon izbora za poslanike u Skupštinu APV, održanih 21. juna i 1. jula, osvojile poslaničke mandate u Skupštini Vojvodine.