Stranka Istina: Novi Sad treba da dobije gradsku šumu, Park ljubavi i botaničku baštu

Stranka "Istina", pod rednim brojem 7 na lokalnim izborima, saopštila je da im je jedan od prioriteta da se "Novi Sad ozeleni i počne ponovo da diše punim plućima".
Stranka Istina: Novi Sad treba da dobije gradsku šumu, Park ljubavi i botaničku baštu
Foto: Promo

"Stoga je deo našeg plana da insistiramo na zelenim površinama, vertikalnom i parternom ozeljenjavanju gde god je to moguće, na stvaranju novih parkova, formiranju botaničke bašte, ali i makar jedne gradske šume. Takođe, Park ljubavi je deo naše kampanje, jer želimo da Novi Sad postane ne samo grad kulture i omladine, već i grad ljubavi i da za to bude zvanično i proglašen", kažu u Istini.

Kako navode, parkom bi dominirala ideja romantike i dugih  šetnji, vožnje fijakerom, uz primeren kulturno - umetnički sadržaj, inspirisan ljubavlju.

"Jer želimo da održimo porodične tradicije i običaje, uz koje smo svi odrastali. Porodica je na prvom mestu, stoga je ideja da u parku svaki par koji se venča na teritoriji grada Novog Sada, kao i svako dete koje se rodi, mogu da dobiju zasađeno drvo obeleženo pločicom ispred njega. Uz fontanu, javne česme, jezero i potočiće preko kojih vode mostići, posebnu čar bi davale skulpture domaćih umetnika, urađene na temu najlepših domaćih i stranih ljubavnih stihova i u čast velikih ljubavi iz domaće i strane istorije i literature, kao i spomenici domaćim umetnicima koji su zadužili srpsku kulturu. Centralnim delom parka bi dominirao Spomenik ljubavi, uz par cvećara po obodu i restoran za venčavanja, kao i nekoliko saletli i amfiteatara raspoređenih po parku za muzička, pesnička i ostala kulturna dešavanja".

Iz "Istine" poručuju da će na urbanistima biti da pronađu adekvatnu lokaciju, kao i da odrede površinu za navedenu namenu.

  • Duško

    28.05.2020 22:59
    Ima ko
    Bravo za predlog! Nadam se da će te dobiti podršku građana kako bi ga i realizovali. Samo hrabro, tako se postaje šampion.
  • Samo napred

    28.05.2020 21:02
    Ljubav je sve
    Bravooo, samo napred, ljubav uvek pobedjuje-a park ce nas na to podsecati ♡♡♡
  • DjakoN

    28.05.2020 20:15
    tuga...
    Kakva ljubav sa platom od 32000 !!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Izbori 2020

Pastor razgovarao sa predstavnicima sedam izbornih lista

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor održao je konsultativne sastanke sa predstavnicima svih sedam izbornih lista, koje su nakon izbora za poslanike u Skupštinu APV, održanih 21. juna i 1. jula, osvojile poslaničke mandate u Skupštini Vojvodine.