Vujasin: Etiketiranje je opasno

Stranka "Istina" i danas je na ulici, kroz direktne razgovore sa Novosađanima, predstavljala svoje političke ideje i program pred lokalne izbore zakazane za 21. jun.
Vujasin: Etiketiranje je opasno
Foto: 021 (Promo)

Kako navodi predsednica stranke Ivana Vujasin, od početka kampanje građani ih često pitaju zašto propagiraju "osetljive" teme i kako legalizovanjem prostitucije čuvamo porodične vrednosti.

"Mi svima odgovaramo isto: zato što je nasilje u porodici, seksualni rad i korišćenje marihuane opšte prisutno u našem društvu i niko neće da priča o tome, iako je to istina, a mi ne zatvaramo oči pred realnim činjenicama i istinom. Upravo zato i delimo etikete #duvaj, #čuvaj, #uživaj, jer je etiketiranje generalno postalo duboko ukorenjeno u našem društvu i jezik govora, koji je razumljiv svima. Dobili smo iznenađujuće puno pozitivnih reakcija od strane naših sugrađana, stoga smo veoma ponosni, jer su oni najkompetentniji da daju svoj sud i mišljenje o temama koje se tiču svih nas. Zato i razgovaramo sa našim sugrađanima, ne bi li smo im približili i pojasnili naše ideje, a za uzvrat dobili povratnu reakciju i sugestije. Svakako da je time naša odgovornost još veća, a s obzirom na to da smo jedini koji smo sve ove teme objedinili, a na kojima ćemo istrajati", kazala je Vujasin.

Stranka Istina saopštava i da je svaki vid etiketiranja veoma opasan.

"Stoga treba dobro razmisliti o posledicama izgovorenih reči, pre nego što se one dogode. Komunikacija koja se izražava u javnom životu ima svoju težinu, i svi mi moramo da povedemo računa. Mi smo stranka pomirenja, tolerancije i uvažavanja različitosti. Možemo da razmišljamo drugačije, da imamo dijametralno suprotne političke stavove po mnogim pitanjima, ali da pristojno i civilizovano razgovaramo, pa makar se i ne složili. Mi živimo ovde i međuljudski odnosi se moraju negovati, ukoliko želimo da opravdamo epitet kulturne, moralne i pristojne sredine. Ovo se, naravno, odnosi i na društvo u celini, tačnije na celu našu zemlju", zaključuju u Istini.

  • Duško

    31.05.2020 08:51
    Bravo
    Opet etikete. Budite vredni, bojkotujte bojkot! Budi te za a ne protiv. Istina je samo jedna, ne okreće glavu.
  • Maca

    30.05.2020 21:11
    Zanimljivo kako nikome od bojkotaša ne smeta što Sergej izlazi na izbore.
    Podrška za Ivanu!
  • Mile

    30.05.2020 20:37
    Mislite da se promena ovog radikalskog rezima i ovog svinjca menja na izborima? Iskljucivo na ulici, nazalost to je istina.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Izbori 2020

Pastor razgovarao sa predstavnicima sedam izbornih lista

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor održao je konsultativne sastanke sa predstavnicima svih sedam izbornih lista, koje su nakon izbora za poslanike u Skupštinu APV, održanih 21. juna i 1. jula, osvojile poslaničke mandate u Skupštini Vojvodine.