Novaković: Betoniranje zelenih površina na Bulevaru Evrope narušiće kvalitet života Novosađana

Najava da će četiri hiljade metara kvadratnih zelenih površina na Bulevaru Evrope biti pretvoreno u parking nije ništa drugo do betoniranje izvora zdravog i čistog vazduha i indirektno narušavanje kvaliteta života svih građana koji žive u tom delu grada, navodi šef novosadskog odbora Narodne stranke Borislav Novaković.
Novaković: Betoniranje zelenih površina na Bulevaru Evrope narušiće kvalitet života Novosađana
Foto: 021.rs
Podsetimo, kako je 021 juče pisao, gradska uprava tenderom traži firmu koja će zelene površine na Bulevaru Evrope pretvoriti u parking prostor. U planu je da bude izgrađeno 201 parking mesto, a Uprava za građevinsko zemljište i investicije kao razlog za realizaciju ovog projekta navodi da je usled izgradnje stambenih zgrada "evidentno da postojeći kapaciteti ne zadovoljavaju potrebe, te je nedostatak parking mesta u ovom delu grada jedan od gorućih problema koji direktno utiču na urbani kvalitet života stanovnika".
 
U vezi sa ovom najavom Novaković u saopštenju ističe da građani poslednjih godina "svedoče nemilosrdnom uništavanju zelenila u Novom Sadu a sve u korist par investitora bliskih vlasti".
 
"Da gradonačelnik Miloš Vučević i naprednjačka vlast u gradu apsolutno ne razumeju na koji način bi trebalo voditi računa o Novom Sadu i njegovim građanima pokazuje i poslednja najava o uništenju čak četiri hiljade kvadratnih metara zelenih površina na Bulevaru Evrope, zarad pretvaranja retkih preostalih prirodnih oaza u parking mesta", ističe Novaković i dodaje da Novi Sad poprima izgled gradilišta na kom se gradi bez ikakvog reda i plana, i malo čime još opravdava naziv Evropske prestonice kulture. 
 
Kako dalje kaže, evropski standardi nalažu da je minimum 20 odsto površine grada prekriveno zelenim površinama, a taj procenat u Novom Sadu je svega četiri odsto. 
 
"To je činjenica koje bi sve nas trebalo da zabrine i da nipošto ćutke ne posmatramo uništavanje zelenih površina u kojima već oskudevamo. Svakako najgore moguće rešenje koje je gradska uprava mogla da donese je upravo da se zelene površine dodatno narušavaju čime su još jednom pokazali svoju neodgovornost prema građanima Novog Sada", zaključuje Novaković.  
  • Bojan

    15.06.2020 10:40
    Kutromurtizam
    To je tacno ali ti nisi merodavan da o tome govoris ,videli smo i tvoje stetocinsko delovanje. Da nisi deo iste ekipe, samo si trenutno na klupi za rezerve, odavno bi fasovao Mitrovicu.
  • Marko

    03.06.2020 20:14
    NIkada ovde nece biti bolje. Ali ce bar biti gore.
    I to je nesto. Zar ne?
  • NS

    03.06.2020 11:54
    E Novakoviću preletačeviću. Da si dobro radio posao kad SMO te izabrali za gradonačelnika i da je DS radio posao kako treba, ne bi ni dočekali da nas zadesi ovo zlo, a sad ćeš ti kao da nas vadiš. Nemoj me više braniti molim te.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Izbori 2020

Pastor razgovarao sa predstavnicima sedam izbornih lista

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor održao je konsultativne sastanke sa predstavnicima svih sedam izbornih lista, koje su nakon izbora za poslanike u Skupštinu APV, održanih 21. juna i 1. jula, osvojile poslaničke mandate u Skupštini Vojvodine.