FOTO, VIDEO: Socijalisti podsetili na 27. mart 1941. godine, poručili da Vojvodina nikada više neće biti bez Srbije

Mitingom pod nazivom "Crveni marš", danas su u centru Novog Sada, uz sve mere preporučene od epidemiologa, Socijalistička partija Srbije i Jedinstvena Srbija nastavili kampanju za predstojeće izbore 21. juna
FOTO, VIDEO: Socijalisti podsetili na 27. mart 1941. godine, poručili da Vojvodina nikada više neće biti bez Srbije
Foto: 021.rs

Ovo je prvi masovniji skup u predizbornoj kampanji u Novom Sadu, ali i Srbiji, tako da je na centralnom novosadskom trgu bilo 1.000 ljudi koji su stajali na mestima obeleženim zvezdama, međusobno udaljeni metar i po.

Pred samog početka mitinga na Trgu slobode, socijalisti su proštali sa dve kolone od Spensa i od Varadinskog mosta, a jednu od njih je predvodio motocikl sličan onom koji je krstario ulicama Beograda 27. marta 1941. godine prilikom odbijanja pakta sa nacističkom Nemačkom. Socijalisti i članovi Jedinstvene Srbije su bili opremljeni stranačkim zastavama, ali i zastavma Srbije sa petokrakom iz vremena Jugoslavije.  

Potpredsednik SPS-a Dušan Bajatović je pozvao građane da na predstojećim izborima ne bace svoj glas i da glasaju za koaliciju SPS-JS.

- Što bude veća moć ove koalicije, to će biti veća i njena uloga u društvu. Sloboda i pravda moraju biti vodilja svakog socijaliste. Sve socijaliste, socijaldemokrate, svi koji su građanski opredeljeni i imaju nacionalnu svest o problemima sa kojima se suočava Srbija treba da glasaju za ovu koaliciju. Mi se ne odričemo naših ideala. Mi smo uvek bili pravedan narod, željan socijalne pravde, a ideje socijalizma su večite i pravedne ideje - naveo je Bajatović.

Lider JS-a Dragan Marković Palma je podsetio da su paori iz Vojvodine bili evropski brend, da su vojvođanski kulen i suhomesnati proizvodi koji se proizvode u Vojvodini bolji nego u Mađarskoj i da se više mora pomoći poljoprivrednicima.

- Obećavam paorima i poljoprivrednim proizvođačima da ćemo im pomoći da se suhomesnati proizvodi izvoze u Egipat, u Grčku. To će i biti naš prioritet - naveo je Palma. 

Lider socijalista Ivica Dačić je naveo da će SPS posle izbora ostati u koaliciji sa SNS. U predizbornom govoru je ocenio kako je najveći istorijski uspeh Srbije u prošlosti bilo prisajedinjenje Vojvodine.

- Tu tekovinu moramo čuvati i u budućnosti. Zato sve priče o autonomiji Vojvodine moraju biti uvezane u teritorijalni integritet Srbije. Nikada više Vojvodina neće biti bez Srbije - izjavio je Dačić.

On je dodao i da u Srbiji bujaju neofašističke grupe, da se ne sme dozvoliti relativizacija fašizma i da je replika motora iz 1941. godine viđenog na mitingu zapravo simbol te borbe. Dačić je ujedno pozvao sve građane da u nedelju uveče dođu na beogradski Tašmajdan gde će se održati, kako je rekao, veliki narodni skup na otvorenom.

  • Penzioner

    08.06.2020 17:12
    Ukinuti sve partije
    Svi su isti i bivši i sadašnji i budući. Sve na ovom svetu bih dala kada bih mogla da živim sa decom u Nemačkoj. Imali bi posao. Živeli od svog rada. Nebi čekali na birou 10 godina. Bogu i Nemačkoj hvala što je zaposlila moje dete u njihovom zdravstvu. Počela su okupljanja, kad krene korona teško nama običnim smrtnicima.Za nas neće biti respiratora. Mi smo najbolji na celom svetu u svim oblastima. Dokle smo dogurali niko nam neda preko granice. Kod nas nastupilo zlatno doba a izbeglice kopaju tunele da se domognu zapada. Čudi me što ne ostanu u našem raju.
  • Voja

    08.06.2020 16:01
    Autonomija
    Zašto se ne bi pričalo o stepenu autonomije u okviru Srbije?Za početak da nam vrate ustavom zagarantovana prava koja smo imali pre Miloševićeve samovolje.
  • Liman Drzava

    06.06.2020 23:48
    Dzabe pisanje hvalospeva...
    U fotelji ga odrzava rezultat
    Ako ne bude rezultata na Detelinari i Sajlovu
    “ mlad i uspesan “ ce ostati sam sebi
    I to je to.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Izbori 2020

Pastor razgovarao sa predstavnicima sedam izbornih lista

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor održao je konsultativne sastanke sa predstavnicima svih sedam izbornih lista, koje su nakon izbora za poslanike u Skupštinu APV, održanih 21. juna i 1. jula, osvojile poslaničke mandate u Skupštini Vojvodine.