Pravo glasa na izborima 21. juna ima 6.583.665 građana

Republička izborna komisija objavila je da 6.583.665 građana Srbije ima pravo glasa na predstojećim republičkim izborima.
Pravo glasa na izborima 21. juna ima 6.583.665 građana
Foto: Pixabay
Predsednik RIK Vladimir Đorđević rekao je na sedinici da je jedinstveni birački spisak sačinjen 5. juna i da je to uslov za štampanje glasačkih listića.
 
Republički, pokrajinski i lokalni izbori u Srbiji zakazani su za 21. jun.
  • Bacvanin

    08.06.2020 11:39
    100 evra
    Jutros na radio Beograd,slusam vesti gde kazu da broj gradjana Srbije koji je uzeo 100 evra iznosi 6,2 miliona.sto je za mene takodje neverovatno.Ako je taj broj tacan tada su 100 evra uzeli i nadnicari.lekari,politicari,generali,apotekari,rudari,tajkuni,lopovi,botovi,popovi,advokati,preduzetnici,seljaci,vojnici,policajci glumci,poslanici,dileri,moleri,profesori,teoreticari,statisticari,akademici,penzioneri,cobani,ostali gradjani.
  • Ivana

    08.06.2020 00:12
    Bnn
    Pa kako 6 i po milona glasa a za 100e 5 milki ...
  • Boki

    07.06.2020 09:37
    Boki
    Meni nije jasno zasto niko ne prokomentarise kako sns placa novcano glasace. Cena 1000din potpis glasanje sa fotografijom 3000 do 5000 dinara. Dobijes novac na ruke pa ovo je gore nego u nekoj banani drzavi i svi daju potpise i mlado i staro. I kad ih pitas zasto oni ti kazu pa bolje pare na ruke kad znam dace dobiti izbore nego nekom da dam glas,potpis a nema para. E zato smo tu gde smo nazalost.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Izbori 2020

Dačić u Vranju poručio: Će gi pobedimo

Kandidat za premijera koalicije na čijem je čelu SPS, Ivica Dačić, danas je na mitingu u Vranju, na oduševljenje prisutnih, na lokalnom dijalektu poručio da će pobediti na izborima.

Brnabić: Ne znam ko će biti novi premijer

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da ne zna ko će biti mandatar, zbog čega ne bi bilo primereno da govori šta bi radila ako ostane na sadašnjoj funkciji.

Zelenović podneo krivične prijave zbog neregularnosti na izborima u Šapcu

Gradonačelnik Šapca i nosilac liste "Šabac je naš" na lokalnim izborima u tom gradu Nebojša Zelenović izjavio je da je podneo krivičnu prijavu Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu protiv osoba za koje misli da su sprečili građane Šapca da "izraze svoju izbornu volju" i da slobodno glasaju na lokalnim izborima 5. septembra.