Stranka Istina izmešta kladionice van gradskog jezgra

Stranka Istina namerava da u novom sazivu Skupštine Novog Sada pokrene inicijativu za projektovanje i uređenje tematskih četvrti u Novom Sadu.
Stranka Istina izmešta kladionice van gradskog jezgra
Foto: 021 (promo Istina)

U skladu sa tim bi se izmestile kladionice i kockarnice iz gradskog jezgra i ostalih naseljenih mesta, kao posebna tematska celina.

"Naš cilj je da kladionice i kockarnice izmestimo iz gradskog jezgra, a ne da ih ugasimo ili zabranimo, jer ih ima u prekomernom broju u Novom Sadu. Svedoci smo da u nekim delovima grada, u krugu od 200 - 300 metara imamo i po nekoliko kladionica. Čemu to? Smatramo da je tolika izloženost loša i štetna po građane svih uzrasta, pri tom se i kvari slika Novog Sada", naglasila je predsednica stranke Istina Ivana Vujasin.

Ona je protiv bilo kog vida zabrana i diskriminacija, ali i protiv prekomerne izloženosti potencijalnim zavisnostima, što kockanje svakako jeste.

"Plan i program stranke Istina za Novi Sad je da pravimo tematske četvrti, što smatramo velikim turističkim potencijalom Novog Sada. Stoga bi sve kockarnice bile izmeštene u delu grada koji bi bio organizovan za tu namenu. Dobra strana takvog poteza je višestruka: bila bi jača i bolja kontrola maloletničkog kockanja, kao i onih koji uplaćuju tikete za njih, a sa druge strane bi tako organizovan koncept bio atrakcija i privlačio bi strane i domaće turiste, što bi svima bilo od koristi", dodala je Vujasin.

Stranka Istina će u dogovoru i saradnji sa urbanistima predložiti pojedine delove grada koji bi bili pogodni za stvaranje tematskih četvrti. Takođe bi organizovali javne tribine i razgovore sa sugrađanima, ne bi li ih upoznali sa našim idejama.

"Mi radimo za Novi Sad i sve njegove građane, zato nam je bitno i njihovo mišljenje, jer zajedno možemo da donosimo odluke koje su svima u interesu", zaključuju u ovoj partiji.

Stranka Istina se kandiduje za gradske izbore u Novom Sadu pod rednim brojem 7.

  • Blokovac

    10.06.2020 14:51
    To sve skloniti iz grada. A igranoice sa video igrama kontrolisati. Konačno da neko realno brine o našoj deci.
  • Mare

    10.06.2020 14:05
    ok
    Izmestiti kockarnice i ograničiti rad kafića u blizini škola
  • Bole

    09.06.2020 13:03
    zlo
    Kockarnice su zlo!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Izbori 2020

Pastor razgovarao sa predstavnicima sedam izbornih lista

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor održao je konsultativne sastanke sa predstavnicima svih sedam izbornih lista, koje su nakon izbora za poslanike u Skupštinu APV, održanih 21. juna i 1. jula, osvojile poslaničke mandate u Skupštini Vojvodine.