Iako već 25 godina ne živi u Novom Sadu, redovno dobija poziv da glasa

Spasoje Andan već 25 godina ne živi u Novom Sadu, ali uredno za svake izbore dobija poziv za glasanje, što znači da je i dalje upisan u birački spisak.
Iako već 25 godina ne živi u Novom Sadu, redovno dobija poziv da glasa
Foto: 021.rs
Tako je i pre nekoliko dana na adresu Kamenička 8 stigao poziv za glasanje na lokalnim, pokrajinskim i parlamentarnim izborima 21. juna, iako se ne zna da li je Spasoje i živ.
 
Kako piše list "Danas", na pomenutoj adresi živi Radomir Ćirilović, koji je primio Spasoja u svoj dom pre više od 25 godina.
 
"Pre više od 25 godina u nameri da pomognem izbeglici iz Sarajeva Andanu Spasoju, primio sam ga u svoj dom i prijavio na moju adresu. Nakon što je dobio posao i odselio se u Banjaluku, Spasoja sam uredno odjavio sa moje adrese. Međutim, i pored toga već četvrti izborni ciklus dobijam Spasojev poziv za glasanje. Pre 20 godina, a i kasnije u više navrata, vraćao sam njegove pozive izbornoj komisiji u mesnoj zajednici sa napomenom da čovek odavno ne živi u Novom Sadu i da je odjavljen. I sada sam pokušao da preko pošte vratim Spasine pozive za glasanje, ali poštar nije hteo da ih primi", ispričao je za list "Danas" Ćirilović.
  • parizer smanjuje IQ

    16.06.2020 23:52
    Kod nas u zgradu stigli pozivi za ljude koji ne zive (niti su ikad ziveli) ovde, davno pokojne i preseljene (sa regularno promenjenim prebivalistem). Meni sa promenjenim imenom oca...

    Pozdrav za digitalnu Brnabicku i Ruzica i njihove uredjene biracke spiskove i maticne knjige
  • Mentalitet

    16.06.2020 18:52
    @I
    Čisto informativno jer niste precizirali, kome se obraćate sa "bando"?

    Nalazim zato interesantnim samouverenost pojedinaca kako je u pitanju organizovana prevara. Dakle neka grupa ljudi, evo recimo da je to SNS, je odlučila da podmetne glasove mrtvih i odseljenih ljudi i to na način da ostali iz komisije na biračkom mestu a koji pripadaju ostalim strankama to uopšte ne primete, te su odlučili da o svojoj prevari obaveste građane slanjem poziva. Naravno nije u ovom trenutku važno da je birački spisak nesređen već decenijama i da nijedna vlast nije uspela da to dovede u red.
  • I

    16.06.2020 16:29
    Moj
    Otac je umro 2005 ali redovno izlazi na glasanje-nadam se da cu ga ove godine sresti-bando

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Izbori 2020

Pastor razgovarao sa predstavnicima sedam izbornih lista

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor održao je konsultativne sastanke sa predstavnicima svih sedam izbornih lista, koje su nakon izbora za poslanike u Skupštinu APV, održanih 21. juna i 1. jula, osvojile poslaničke mandate u Skupštini Vojvodine.