Metla: Pretvaranje Gradića u pešačku zonu totalni saobraćajni promašaj

Pokret "Metla" koji će se na izborima za novosadski parlament naći pod rednim brojem 9, ocenio je da je ideja da se podgrađe Petrovaradinske tvrđave, popularni Gradić, pretvori u pešačku zonu, potpuni saobraćajni nonsens i promašaj u trenutnim okolnostima.
Metla: Pretvaranje Gradića u pešačku zonu totalni saobraćajni promašaj
Foto: 021.rs
"Nećemo dozvoliti da stanovnici Petrovaradina i Bukovca ostanu bez dobre saobraćajne povezanosti sa centrom Novog Sada. Sprečićemo pretvaranje Beogradske ulice u Gradiću u pešačku zonu pre nego što se izgradi saobraćajna alternativa koja može preuzeti postojeći saobraćaj", rekao je Bojan Radojević, prvi na listi kandidata pokreta "Metla" za novosadske odbornike.
 
Dodaje da Petrovaradinska tvrđava i Gradić čine celinu, pa bi njima trebalo da savesno upravlja jedno novoosnovano pravno lice. 
 
"U turističkom smislu dobra je ideja pretvaranja podgrađa u pešačku zonu, ali u sadašnjim saobraćajnim okolnostima to je potpuni promašaj. Beogradska ulica je trenutno saobraćajno nezamenjiva pa bi njeno pretvaranje u pešačku zonu dovelo do ogromnih neprijatnosti stanovnika Petrovaradina, Bukavca i svih onih koji gravitiraju ka ovoj saobraćajnici. Gubitak vremena i povećanje troškova transporta građanima neće moći da nadoknadi ni šetnja kroz podgrađe, ni kapućino u bašti restorana posred Beogradske ulice", poručuju iz novosadskog ogranka Metle.
 
Izbori za novosadski parlament su u nedelju 21. juna, birališta su otvorena od 7 do 20h, a na glasačkom listiću naći će se 14 političkih opcija.
  • Stankela iz magacina

    17.06.2020 10:00
    @kašika
    Kako znaš da je Minja muška osoba?
  • Kašika

    17.06.2020 07:52
    Nepismenost
    @Minja koliko si ti samo nepismen, bolelo me je dok sam čitao tvoju poruku.
  • попара

    16.06.2020 18:29
    ...
    Izmeštanje saobracaja iz gradica smatram za jedinu dobu ideju nazadnjaka. Ako se ne varam ulica Pavla Jurišica sa leve strane ima vatrogasni dom i neke vojne objekte, čini se da je sve državno. Ulica može da se proširi u levu stranu i da se kroz zemljište koje pripada vojsci napravi put oko vojne bolnice. To bi značilo da bi Sremci do grada išli nekih 300 m duže. Mislim da ni kvadrat na Petrovaradinu ne bi pojeftinio, zato što bi centar grada takoreci prešao reku. Svakako je to eksperiment koji treba pokušati. Možemo samo izgubiti novac, ali ni jedan arhitektonski važan objekat ne bi bio ugrožen a dobitak za grad i Petrovaradin bi možda bio ogroman.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Izbori 2020

Pastor razgovarao sa predstavnicima sedam izbornih lista

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor održao je konsultativne sastanke sa predstavnicima svih sedam izbornih lista, koje su nakon izbora za poslanike u Skupštinu APV, održanih 21. juna i 1. jula, osvojile poslaničke mandate u Skupštini Vojvodine.