Sedam lista prešlo cenzus na izborima za poslanike Skupštine APV, naprednjacima 62,5 odsto glasova

Sedam od ukupno devet izbornih lista prešle su cenzus na izborima za poslanike Skupštine Vojvodine, pokazuju preliminarni podaci Pokrajinske izborne komisije.
Sedam lista prešlo cenzus na izborima za poslanike Skupštine APV, naprednjacima 62,5 odsto glasova
Foto: 021.rs
Srpska napredna stranka osvojila je 62,50 odsto glasova, Socijalistička partija Srbije 10,83 odsto glasova, a Savez vojvođanskih Mađara 10 odsto.
 
Sledi Vojvođanski front sa pet odsto glasova, POKS i Metla 2020 sa po 4,17 odsto, te Srpska radikalna stranka sa 3,33 odsto glasova, poslednji su podaci Pokrajinske izborne komisije od 19 časova.
 
Cenzus nije prešla Koalicija za mir Čedomira Jovanovića, koja je osvojila manje od procenta, kao ni Samo pravo - Stranka pravde i pomirenja - Demokratska partija Makedonaca Muamera Zukorlića.
 
Izlaznost za pokrajinske izbore bila je 51,45 odsto.
 
Do sada je obrađeno 79,97 odsto biračkih mesta, a konačni rezultati očekuju se do četvrtka u 20 časova, navode u PIK-u.
 
Kako je 021 pisao, pokrajinski izbori ove godine zanimljivi su zbog učešća devet lista, na kojima ima vrlo upitnih imena, lažnih manjina, starih i iskusnih političara, ali i novih činilaca. Detaljnije o svim listama čitajte OVDE.
 
Na izborima se nisu pojavile partije koje su u sklopu Saveza za Srbiju, koji je bio u bojkotu. To su Demokratska stranka, Narodna stranka, Levica Srbije, Zajedno za Srbiju, Dveri, Pokret za preokret i pokret Otadžbina.
  • Masa

    23.06.2020 11:41
    Korona
    ....evo nam opet vanrednog stanja!Uzas....
  • Vlada Salajka

    23.06.2020 10:09
    Konacno da puknu autonomasi. Na sledecim izborima verovatno nece moci ni da predju cenzus od 3%. Konacno prodisala Srpska Vojvodina. Na ovo smo cekali 20 godina i marljivo radili.
  • Komifo

    23.06.2020 08:49
    @Vala

    Ti si bogami ekspert za decentralizaciju, zamisli da to znanje primeniš i u svojoj zemlji, pa procvetala bi!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Izbori 2020

Pastor razgovarao sa predstavnicima sedam izbornih lista

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor održao je konsultativne sastanke sa predstavnicima svih sedam izbornih lista, koje su nakon izbora za poslanike u Skupštinu APV, održanih 21. juna i 1. jula, osvojile poslaničke mandate u Skupštini Vojvodine.