Zelenović: SNS angažovao kriminalne grupe da kupuju glasove

Lider stranke Zajedno za Srbiju i nosilac liste "Šabac naš grad" na lokalnim izborima Nebojša Zelenović izjavio je danas da su kriminalne grupe vršile pritisak na birače u Šapcu na izborima 21. juna, a njih je, kako je rekao, angažovala Srpska napredna stranka (SNS).
Zelenović: SNS angažovao kriminalne grupe da kupuju glasove
Foto: 021.rs
"Vršili su pritisak na ljude da izađu da glasaju, ljudima je nuđen novac, a kao dokaze imamo video snimke i fotografije. Nakon što naš pravni tim završi svoj posao, to će biti objavljeno srpskoj javnosti, a onda i međunarodnoj javnosti", kazao je Zelenović.
 
Rekao je da je odluka Gradske izborne komisije (GIK) Šapca da zbog nepravilnosti poništi izbore u tom gradu utemeljena na kršenju procedure u samom glasanju, za šta, dodao je, postoje formalni dokazi.
 
Kazao je da očekuje da će se SNS žaliti na tu odluku GIK-a. "Odluka GIK-a je utemljena na formalnim procedurama i na njihovim krešenjima koja su pred Upravnim sudom nedvosmislene", ocenio je on.
 
Govoreći o razlozima za učešće na izborima u tom gradu, Zelenović je obrazložio da u Šapcu postoji institucionalna zaštita i da se izborni proces odvija po zakonu, a da je to pokazala i odluka GIK-a.
 
"To je dokaz da kada imate slobodne medije i institucionalnu zaštitu možete da učestvujete na izborima", rekao je on.
 
Naglasio je da se on ne žali na izborni rezultat, da nema problem da prizna poraz, ali da je suština u tome da je zakon prekršen. Na pitanje da li očekuje podršku opozicije ako izbori budu ponovljeni, Zelenović je odgovorio da očekuje, "kao što sam očekivao da ćemo dobiti podršku kada smo najavili učešće na lokalnim izborima".
 
Rekao je da je izlaznost na lokalne izbore u Šapcu bila oko 64 odsto, da je SNS osvojila 37 mandata, lista "Šabac naš grad" 23, a njegovi, kako je rekao, tradicionalni partneri sedam skupštinskih mandata.
 
Ipak, dodao je, nakon utvrđenih nepravilnost ti rezultati su sporni jer postoje dokazi za više od 100 slučajeva kupovine glasova.
  • Bacvanin

    26.06.2020 23:36
    Izgubice opet
  • Šone

    26.06.2020 11:45
    problem??
    NIje više njemu problem ni SNS ni mafija.Problem su mu starne ambasade.treba svesti račune a oni ne praštaju greške.Njegovi izvođači radova već par meseci unazad sklapaju dilove sa budućom vlasti da bi se oprali od Zelenovića kad dodje momenat da stranci pitaju za rezultat toga što su davali novac i gledali u stranu na njegove malverzacije.on sad vrši pritisak na zaposlene (prekobrojne) da podnose prigovore.Ko o čemu k.... o poštenju.Đilas ga je načeo i pitanje je dana kada će ga pojesti i preuzeti mu stranku i birače.D.P. ga je pustio niz vodu i sada se sam koprca.....
  • Tesa

    26.06.2020 10:04
    @dijasporac
    A koje su stranke u Kanadi? Mogao bi malo da pustis ovde ljude da se bore, jer oni zive pod okupacijom a ne ti. Hvala ti unapred na razumevanju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Izbori 2020

Dačić u Vranju poručio: Će gi pobedimo

Kandidat za premijera koalicije na čijem je čelu SPS, Ivica Dačić, danas je na mitingu u Vranju, na oduševljenje prisutnih, na lokalnom dijalektu poručio da će pobediti na izborima.

Brnabić: Ne znam ko će biti novi premijer

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da ne zna ko će biti mandatar, zbog čega ne bi bilo primereno da govori šta bi radila ako ostane na sadašnjoj funkciji.

Zelenović podneo krivične prijave zbog neregularnosti na izborima u Šapcu

Gradonačelnik Šapca i nosilac liste "Šabac je naš" na lokalnim izborima u tom gradu Nebojša Zelenović izjavio je da je podneo krivičnu prijavu Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu protiv osoba za koje misli da su sprečili građane Šapca da "izraze svoju izbornu volju" i da slobodno glasaju na lokalnim izborima 5. septembra.