Novosadska vlast će se formirati u avgustu, Vučević kaže da bi svi hteli saradnju sa naprednjacima

Srpska napredna stranka u Novom Sadu još nije donela odluku o potencijalnim koalicionim partnerima u gradskoj vlasti za naredne četiri godine.
Novosadska vlast će se formirati u avgustu, Vučević kaže da bi svi hteli saradnju sa naprednjacima
Foto: 021.rs
Šef novosadskih naprednjaka Miloš Vučević kaže da će se u formiranje gradske vlasti ići u avgustu, a da bi, najverovatnije, između 7. i 20. avgusta trebalo da bude konstituisan lokalni parlament. Moguće je da će istovremeno biti formirana i izvršna vlast u gradu.
 
Aktuelni gradonačelnik ne otkriva koja još politička opcija u gradu bi mogla da im bude partner u vlasti. Naprednjacima su na raspolaganju SPS-JS sa 10 mandata, LSV, odnosno Vojvođanski front, koji je osvojio tri mandata, Metla, SPAS i SRS sa po tri mandata, SVM sa dva, te Istina i Ruska stranka sa po jednim mandatom.
 
"Razgovaraćemo o potencijalnim koalicijama u Novom Sadu. Politička volja je više nego jasna, čak i sam SNS ima većinu. Ne govorim o listi 'Aleksandar Vučić - Za našu decu', već sam SNS ima većinu u gradskom parlamentu. Nikad nismo bežali od toga da radimo sa drugim dobronamernim partnerima. Razgovaraćemo sa svima i ko god bude dobronameran, voljan da se uključi, da se bori za grad, mislim da će biti s nama partner. Međutim, odluka o koalicionim partnerima još nije doneta", poručio je Vučević. 
 
Vučević kaže da su se birači u Novom Sadu odlučili za političku stabilnost u naredne četiri godine i da će to imati. Pokušaće da se dogovore i sa drugim političkim opcijama, kako bi obezbedili snažniju podršku i "kako bi zajedno radili za bolji Novi Sad". U tom procesu, sigurno je da će se prvo razgovarati sa predstavnicama Saveza vojvođanskih Mađara, a potom i sa ostalim manjinskim strankama. 
 
Na pitanje 021.rs da li će razgovarati sa Ligom socijaldemokrata Vojvodine, s obzirom na to da su iz te stranke poručili da su spremni za novu saradnju saradnju sa naprednjacima u okviru "komunalne koalicije", Vučević odgovara da će se pričati i sa ligašima, koje je ocenio kao korektne partnere u vlasti. 
 
"Imali smo komunalnu koaliciju, a ne matematičku, i to je omogućilo da grad normalnije funkcioniše. Zadovoljan sam načinom na koji je gospodin Aleksandar Kravić učestvovao u radu gradskog veća, kao i načinom na koji je gospodin Gvozden Perković vodio 'Vodovod i kanalizaciju'. Naravno, razgovaraćemo i sa LSV, koja je, kao i Socijalistička partija Srbije, bila korektan partner u vlasti. Da li smo se oko svega slagali? Nismo. Da li je veći teret bio na SNS? Jeste. Ali to je normalno. Moj lični utisak je da će svi hteti sa nama u vlast, ali možda grešim", zaključuje Miloš Vučević. 
 
Podsetimo, LSV je na poslednjim izborima u junu zabeležila jedan od gorih izbornih rezultata, a u ovoj stranci su poručili za 021.rs da su svesni toga da je jedan od razloga za slabiji rezultat i "komunalna koalicija" sa naprednjacima u prethodne četiri godine.
 
Ipak, po rečima Aleksandra Kravića, suština je u tome da se danas u Novom Sadu živi bolje nego 2016. godine, te da je lokal pitanje komunalnih problema, a ne politike. Kako je dodao, oni su spremni na novu saradnju i učešće u vlasti, ali to zavisi isključivo od naprednjaka, o čemu možete da čitate OVDE.
  • Miki

    07.07.2020 16:53
    Milermont@yahoo.com
    Sps odlazi u opoziciju i da ostane u vlasti neće ništa dobiti.... Sps će biti sad pregazen totalno pogotovo u Rumi
  • mile

    07.07.2020 15:43
    A Kravić je malo jači stručnjak....?
  • Čale

    07.07.2020 14:20
    @Istina
    Problem je u tome što LSV funkcioniše kao privatna firma od nekoliko vlasnika. Pročitaj komentare: https://www.021.rs/Novi%20Sad/komentari/246639

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Izbori 2020

Pastor razgovarao sa predstavnicima sedam izbornih lista

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor održao je konsultativne sastanke sa predstavnicima svih sedam izbornih lista, koje su nakon izbora za poslanike u Skupštinu APV, održanih 21. juna i 1. jula, osvojile poslaničke mandate u Skupštini Vojvodine.