Pastor razgovarao sa predstavnicima sedam izbornih lista

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor održao je konsultativne sastanke sa predstavnicima svih sedam izbornih lista, koje su nakon izbora za poslanike u Skupštinu APV, održanih 21. juna i 1. jula, osvojile poslaničke mandate u Skupštini Vojvodine.
Pastor razgovarao sa predstavnicima sedam izbornih lista
Foto: Skupština Vojvodine
Pastor je, na odvojenim sastancima u Skupštini Vojvodine, razgovarao sa predstavnicima koalicije oko SNS, izborne liste oko SPS, zatim SVM, Vojvođanski front, Metla 2020, kao i izbornih lista "Za Kraljevinu Srbiju" i SRS.
 
Prva sednica novog saziva vojvođanskog parlamenta biće održana 31. jula, u velikoj sali Kongresnog centra Novosadskog sajma, u 10 časova.
 
Na prvoj sednici potvrđuju se mandati poslanika, obrazuju poslaničke grupe, vrši se izbor predsednika i potpredsednika Skupštine AP Vojvodine, imenuje se generalni sekretar skupštine, a mogu se obrazovati i radna tela.
 
Pastor je istakao da je sednicu zakazao u skladu sa obaveznim rokovima, te da će zbog epidemiološke situacije biti održana na Novosadskom sajmu, jer je zbog većeg prostora moguće primeneti sve mere prevencije i zaštite zdravlja, u skladu sa odlukama i instrukcijama nadležnih državnih organa i zdravstvenih institucija.
 
On je naglasio da su sastanci sa predstavnicima izbornih lista protekli konstruktivno, te da se razgovaralo o svim važnim tehničkim i proceduralnim pitanjima vezanim za održavanje prve sednice, kao i da su obavljeni načelni razgovori o kandidatima za funkcije koje se biraju na prvoj sednici, formiranju poslaničkih grupa i radnih tela.
  • Čale

    28.07.2020 21:46
    Čanak moli da bude deo vladajuće koalicije. Bogaroški seo kao da je u kafani.
  • šuplja

    28.07.2020 20:14
    i bez ingerencija
    Skupština i Vlada Vojvodine ne služe ničemu jer nemaju nikakve ingerencije, samo su protočni bojler za odluke iz BG

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Izbori 2020