Novi Sad 2021 na OPENS Youth Fair-u: Virtuelne ture, kviz i muzika

U okviru regionalnog sajma omladinskog turizma, OPENS Youth Fair-a, 2. i 3. jula, svoj program imaće i "Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture".
"Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture" otvoriće vrata svojih prostorija u Apolo centru (Trg slobode 3) sa željom da se više približi Novosađanima, čuje njihove sugestije i predstavi svoje aktivnosti. Oba dana program će početi u 18 časova i sve aktivnosti biće besplatne, a očekuju vas - kviz, virtuelna vožnja biciklom, dobra muzika i interesantan performans koji će "predvideti" budućnost.
 
Virtuelna putovanja kroz grad
 
Posetioci će imati prilike da se provozaju virtuelnim biciklom i zavire u staro jezgro Novog Sada, upoznaju se sa njegovim znamenitostima i kulturnim nasleđem. "Vožnja" kreće od kuće naše naučnice Mileve Marić Ajnštajn, zatim kroz sam centar grada, preko Keja, pa sve do Podgrađa Petrovaradinske tvrđave.
 
Kako će izgledati budući Kreativni polis, takozvana Kineska četvrt, šta će obuhvatiti i zašto će biti važno posetiti ga 2021. posetioci će imati priliku da vide kroz virtuelnu "šetnju", koja će takođe biti organizovana u prostorijama "Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture" u Apolo centru.
 
Koliko znamo o Evropskoj prestonici kulture?
 
Koliko smo uopšte upoznati sa projektom "Novi Sad 2021 - Evropska prestonica kulture"? Na koji način neko može da se priključi i učestvuje u kreiranju kulturnih sadržaja? Koje su aktivnosti realizovane i šta nas još očekuje da bismo spremno dočekali godinu titule – 2021?
 
Na ta i mnoga druga pitanja odgovaraće volonteri, a odgovore mogu da daju i svi koji dođu u Apolo centar, u okviru kviza koji će se baviti projektom "Novi Sad 2021 - Evropska prestonica kulture". Za najbolje su pripremljene i nagrade.
 
Za kviz nije potrebno posebno predznanje, već je cilj da se građani više upoznaju sa projektom EPK 2021, ljudima koji rade na projektu i aktivnostima koje su bitne za sve građane Novog Sada. 
 
Da li želite da znate šta ćete raditi 2021. godine?
 
Makar jednom u životu smo poželeli da znamo šta nas očekuje u budućnosti i da predvidimo neke situacije. Performans pod nazivom "Da li želite da znate šta ćete raditi 2021. godine?" izvešće glumica Sonja Leštar, od koje možete saznati šta vas čeka za dve godine, makar kada su u pitanju kulturni događaji i manifestacije.
 
Članovi ekipe koja radi na projektu "Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture" pobrinuće se i za muzički program u njihovim prostorijama, koji će pratiti događaje 2. i 3. jula.
 
Regionalni sajam omladinskog turizma, Youth Fair, okuplja najatraktivnije omladinske destinacije Balkana (kao i festivale, klubove, centre za ekstremne sportove i mnoge druge neotkrivene atrakcije regiona), turističke organizacije i turističke agencije koje se bave promocijom omladinskog turizma kao i nevladine organizacije koje se bave regionalnim povezivanjem mladih na području Zapadnog Balkana.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - EPK 2021