Moja karlovačka priča: Šta se krije iza vrata kuća u Sremskim Karlovcima?

U okviru "Kaleidoskopa kulture", u subotu, 7. septembra, biće organizovana prva šetnja pod nazivom "Moja karlovačka priča".
Moja karlovačka priča: Šta se krije iza vrata kuća u Sremskim Karlovcima?
Foto: 021.rs
Polazna tačka je Patrijarha Rajačića 3 u Sremskim Karlovcima, a šetnja kreće u 15 časova.
 
"Moja karlovačka priča" pruža nesvakidašnju priliku zainteresovanima da, kroz dve privatne kuće i dvorišta porodica Maširević i Auer, upoznaju karlovačko nasleđe. Potomci ovih porodica, odnosno novi vlasnici kuća, pričaće o istorijatu porodica, ujedno govoreći i o karlovačkom nasleđu, uz privatne fotografije, lične predmete i anegdote iz života. Posetioci će takođe moći da pogledaju kratke video–zapise o Sremskim Karlovcima, koji su prispeli na konkurs.
 
Sledeća šetnja "Moja karlovačka priča", koja je deo projekta "Šetnje kroz nasleđe", zakazana je za 14. septembar, takođe u 15 časova, u Patrijarha Rajačića 3, a treća će biti organizovana u oktobru.
 
Šetnje zajedno realizuju Društvo za negovanje tradicija i očuvanje Sremskih Karlovaca i "Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture" u okviru projekta "Šetnje kroz nasleđe".
 
Sve informacije o "Kaleidoskopu kulture" možete pronaći na njihovom sajtu.
  • Sremac

    07.09.2019 06:59
    Bravo
    Ovo je za pohvalu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - EPK 2021