EPK najavljuje mnoštvo kulturnih događaja tokom proleća u Novom Sadu

I ovog proleća biće organizovan niz kulturnih događaja u okviru projekta "Novi Sad 2022 - Evropska prestonica kulture".
EPK najavljuje mnoštvo kulturnih događaja tokom proleća u Novom Sadu
Foto: Novi Sad 2021
Kulturna stanica Svilara ove nedelje publici najpre predstavlja Izložbu crteža članice Hrvatske likovne udruge Kro-art Ružice Žigmanov, a ista će biti otvorena 7. aprila u 18 časova. Izložba će trajati do 13. aprila u Društvenom centru KS Svilara, a posetioci je mogu pogledati svakog radnog dana od 10 do 18 sati.
 
U Velikoj sali ove kulturne stanice još uvek je u toku izložba Fantastika Ateljea 61 Bosiljem, kojom se obeležava 60 godina postojanja "Ateljea 61", sve do 16. aprila.  
 
 
 
Već danas, 5. aprila od 18 časova, u Kulturnoj Stanici Eđšeg biće održana radionica Sa lutkom kroz nasleđe, na kojoj polaznici imaju prilike da se upoznaju sa istorijom lutkarstva, izradom, tehnikom, materijalima i trendovima nekad i sad. 
 
"Ove radionice biće realizovane svakog ponedeljka, a sredom se nastavljaju Likovno-edukativne radionice, pa će tako i ovog 7. aprila od 18 sati zainteresovanima biti predstavljene likovne tehnike i pravila likovnog oblikovanja. Subota je rezervisana za Radionice tipografije, stoga će i 10. aprila od 12 časova polaznici učiti osnove kaligrafije, ilustracije i dizajna. Nastale u okviru manifestacije Antićevi dani, kroz radionice se spominje i bogat umetnički opus čuvenog autora. Sve radionice su besplatne, a prijave je potrebno poslati na mejl adresu: radioniceudvorcu@gmail.com", saopštavaju iz fondacije "Novi Sad 2021". 
 
Oni dodaju i da će ove godine u organizaciji KS Eđšeg biti organizovana i Opera za decu "Čarobna frula" koja je zakazana za nedelju 11. april, a ista za cilj ima da pokrene dečiju maštu, zabavi ih, ali i edukuje.
 
Ukoliko ste zainteresovani za događaje u kulturnim stanicama širom Novog Sada, tokom ovog proleća, više informacija o istima možete pronaći na sajtu kulturnestanice.rs.
 
Organizatori su takođe zamolili sve posetioce da se, radi očuvanja zdravlja i lepšeg i kvalitetnijeg uživanja u kulturnim sadržajima, pridržavaju svih mera. Kako iz fondacije navode, posetioci su u obavezi da nose zaštitne maske na svim događajima, a kontroliše se i maksimalan broj ljudi u zatvorenom prostoru.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - EPK 2021