Teslina svetlosna galerija traje još danas, bogat program prvog dana nove godine

Nakon jučerašnjeg dočeka Nove godine koji je u potpunosti bio u znaku Nikole Tesle, i večeras posetioce Petrovaradinske tvrđave očekuje bogat program.
Naime, Dr Alberto Novelo i Ivan Marušić Klif prvog dana 2022. godine udružuju svoje umetničke snage, tačno u 17 časova, kada će Petrovaradinska tvrđava mesto na kojem će svoj izvoditi svoj umetnički performans svetlosnim snopovima i laserima, formirajući nesvakidašnju digitalnu projekciju.
 

Ova tačka biće namenjena publici koja će moći da uživa u pogledu sa Keja, kod Spomenika žrtvama racije. 

Njihov umetnički rad uključiće i publiku, koja će, na kraju njihovog performansa, imati kontrolu nad laserima kako bi direktno doživela crtanje svetlom na Petrovaradinskoj tvrđavi. 
 
Takođe kod Beogradske kapije od 21 čas posetioce očekuju muzički performansi koje donosi Minilinija, sjajna sinergija članova poznatih beogradskih bendova, dok će u 23 sata scenu preuzeti austrijski elektro duo Kruder i Dorfmajster.  
 
"Nastup na posebnim lokacijama je oduvek bio deo K&D koncepta. Poslednjih godina smo pažljivo birali mesta na kojima sviramo, izvanredna mesta u kombinaciji sa dobrom muzikom, to je savršeno. To takođe produbljuje iskustvo za publiku i jednostavno se osećate drugačije nastupajući na istorijskom mestu. Sjajno je započeti novu godinu sa odabranim K&D zvukovima u novoj Evropskoj prestonici kulture", kaže austrijski duo pred večerašnji nastup, koji stižu u saradnji sa Austrijskim kulturnim forumom.  
 
Ulaz je i večeras slobodan, a za posetioce će u Podgrađu biti obezbeđeni punktovi sa pićem i hranom novosadskih ugostitelja, kao i mobilni toaleti. 
 
Podsećamo, saobraćaj na mostu Duga i na delu Bulevara Mihajla Pupina, biće normalizovan danas, posle 17 časova, dok će privremena zabrana saobraćaja u Podgrađu biti na snazi do sutra, 2. januara u 20 časova, nakon čega se saobraćaj vraća u normalu. 
  • Sabahudin

    01.01.2022 17:17
    Omerović
    Bilo je preterano, mislim ludilo, baš do jaja...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - EPK 2021