Redukovaće se broj događaja za "Doček" zbog epidemiološke situacije

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević najavio je da će broj događaja u okviru manifestacije "Doček" najverovatnije morati da bude smanjen, zbog loše epidemiološke situacije u gradu.

On je naveo da trenutna epidemiološka situacija menja način na koji će Novi Sad i zvanično obeležiti ulazak u godinu u kojoj nosi titulu evropske prestonice kulture.

Po njegovim rečima, verovatno će biti smanjen broj planiranih događaja zbog rekordnog broja zaraženih, koji je zabeležen u ponedeljak. 

Osim toga, postoji i mogućnost reduciranja broja posetilaca na događajama, dok će se na ulazima raditi brzi antigenski testovi, a tražiće se i digitalni sertifikati.
 
"Nažalost, ne zavisi sve od nas. U pitanju je prelep događaj, vanserijski, onaj koji se dešava jednom u životu, ali ne možemo da utičemo na sve", dodao je gradonačelnik.
 
Prema saznanjima 021.rs, više informacija o redukovanom programu trebalo bi da bude zvanično saopšteno u sredu.
  • V

    11.01.2022 20:09
    Što bi redukovali dogadjaje na otvorenom? A za one u zatvorenom se valjda svakako primenjuju važeće mere o maksimalnom broju i kovid sertifikatima?
  • Stratosfera

    11.01.2022 17:48
    Logično je da za sve događaje u zatvorenom prostoru svaki učesnik i posetilac mora imati važeći digitalni sertifikat i mora biti distance među ljudima. A na otvorenom neka se program odvija kako je i planirano.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - EPK 2021